Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Serviciile secrete rusești se pregătesc de un 'război' invizibil: 'Trebuie să facem toate eforturile pentru a împiedica posibile încercări de interferenţe exter

blacknews.ro
Serghei Narîşkin

Serviciile secrete rusești se pregătesc de un 'război' invizibil: 'Trebuie să facem toate eforturile pentru a împiedica posibile încercări de interferenţe externe'

Şeful Serviciului de Informaţii Externe al Rusiei (SVR), Serghei Narâşkin, i-a îndemnat vineri pe spionii ruşi să facă toate eforturile pentru a preveni interferenţele străine în alegerile prezidenţiale din martie anul viitor, relatează Reuters, potrivit Agerpres.

"În Noul an va avea loc un eveniment politic important - alegerea preşedintelui Federaţiei Ruse", spune într-un mesaj video şeful SVR. "Trebuie să facem toate eforturile pentru a împiedica posibile încercări de interferenţe externe", notează acesta.

Context

Preşedintele rus Vladimir Putin a anunţat mai devreme în decembrie, într-un mesaj adresat militarilor, că va candida la alegerile din martie, pas care cu siguranţă îi va permite să mai rămână la putere încă cel puţin şase ani.

Vladimir Putin, căruia predecesorul său Boris Elţin i-a predat ştafeta în ultima zi a anului 1999, se află deja la frâiele Rusiei de mai multă vreme decât orice alt conducător după Iosif Stalin, depăşind şi recordul de 18 ani al lui Leonid Brejnev.

Potrivit politicienilor din opoziţie, scrutinul din martie 2024 sunt doar un simulacru de democraţie pentru a ascunde ceea ce ei consideră a fi dictatura coruptă a lui Putin. Susţinătorii acestuia din urmă resping însă această viziune, evocând o serie de sondaje independente care arată Putin se bucură de cote de aprobare de peste 80% şi susţinând că actualul lider de la Kremlin a readus ordinea în ţară şi a recuperat o parte din influenţa pierdută de Rusia în haosul ce a urmat destrămării URSS, în 1991.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.