Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Serviciile secrete trag un semnal de alarmă: Ce au descoperit la echipamentele Huawei

TechNews
Huawei

Serviciile de informaţii norvegiene au avertizat luni împotriva gigantului chinez de telecomunicaţii Huawei, ale cărui legături cu regimul de la Beijing suscită îngrijorări în materie de securitate, informează AFP.

'Trebuie să fim atenţi la Huawei ca actor şi la faptul că distanţa este scurtă între un actor comercial precum Huawei şi regimul chinez', a declarat şefa Serviciului de informaţii interne norvegiene (PST), Benedicte Björnland, prezentând un raport de evaluare a riscurilor pentru anul 2019, scrie agerpres.ro.

Citește și: Remiză între Isărescu și Teodorovici! Ce se va face cu taxa care a aruncat în aer sistemul bancar

'Un actor precum Huawei va fi vulnerabil la influenţele ţării sale de origine atât timp cât China are o lege privind serviciile de informaţii care obligă persoanele, entităţile şi companiile private să coopereze cu China', a afirmat ea.

În Norvegia, principalii operatori de telecomunicaţii Telenor şi Telia, care s-au echipat deja cu dispozitive de la Huawei pentru reţelele lor 4G, se pregătesc în prezent pentru implementarea 5G.

Citește și: Atomica a fost lansată! Ce vrea să elimine Guvernul – Sute de mii de români sunt vizați

Dacă mai multe ţări, precum SUA, au interzis echipamentele Huawei pentru 5G din motive de securitate, regatul scandinav ia în calcul măsuri de reducere a vulnerabilităţii sale.

'În ceea ce ne priveşte, este vorba de instituirea unui cadru de reglementare care să protejeze ceea ce poate fi o infrastructură critică', a comentat ministrul norvegian al justiţiei, Tor Mikkel Wara, la aceeaşi conferinţă de presă. 'Cum va arăta acest cadru de reglementare şi ce va include el, la aceasta lucrăm în prezent', a spus ministrul.

Citește și: Liviu Pleșoianu sare în apărarea lui Mircea Badea, după bătaia încasată de la motociclist

Norvegia este cu atât mai prudentă în această chestiune, cu cât deja şi-a atras indignarea Chinei după atribuirea în 2010 a premiului Nobel pentru pace opozantului chinez Liu Xiaobo, care a dus la represalii diplomatice şi comerciale durabile din partea Beijingului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.