Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Serviciile secrete ucrainene spulberă isteria mondială: 'Probabilitatea unui atac nuclear din partea Rusiei este destul de redusă!'

razboi nuclear

Şeful adjunct al Direcției Principale de Informații (GUR) din Ministerul Apărării de la Kiev, Vadim Skibiţki, a declarat, sâmbătă, că amenințarea ca Rusia să folosească arme nucleare împotriva Ucrainei este destul de redusă, relatează Rador Radio România. Afirmațiile sunt făcute în contextul în care un posibil război nuclear e tot mai discutat la nivel mondial.

Totuşi, potrivit acestuia, pericolul se menţine. Skibiţki a mai menționat că Rusia va reveni periodic la șantajul nuclear. "Dacă avem un oarecare succes, iar Federația Rusă vede că primim sprijin și asistență militară, începe șantajul nuclear. Acesta este un instrument foarte puternic pe care Federația Rusă îl folosește pentru a influența procesele politice, în special în Europa. În primul rând, este vorba despre alegeri în diferite țări și pregătiri pentru alegerile pentru Parlamentul European" - a explicat reprezentantul spionajului militar ucrainean.

Acesta a menționat că Rusia poate depune eforturi pentru ca regimul nord-coreean să obţină arme nucleare

"Coreea de Nod cere tehnologii care se referă la armele nucleare. Iar, în acest caz, Rusia trebuie să fie trasă la răspundere, pentru că întreaga lume luptă pentru neproliferare, iar Rusia începe deschis să lucreze în această direcție în schimbul obţinerii de muniție suplimentară, rachete și alte tipuri de arme" - a remarcat reprezentantul GUR.

Dimitri Medvedev continuă cu amenințările nucleare: 'Există unele accidente de care nimeni nu poate fi asigurat'

Dmitri Medvedev a vorbit recent despre pericolul izbucnirii accidentale a unui război nuclear. În lumea modernă, izbucnirea 'accidentală' a unui conflict nuclear nu poate fi exclusă. Această opinie a fost exprimată de vicepreședintele Consiliului rus de Securitate, Dmitri Medvedev, ale cărui declaraţii sunt citate de Agenţia de presă RIA NOVOSTI, notează Rador Radio România.

„Există unele accidente de care nimeni nu poate fi asigurat, iar izbucnirea accidentală, involuntară a unui conflict nuclear nu poate să nu fie luată în calcul şi de aceea toate aceste jocuri din jurul Ucrainei sunt extrem de periculoase', a afirmat Medvedev.

Pe 22 februarie, Medvedev declara că militarii Forțelor Armate ale Ucrainei, care nu au fost implicaţi în comiterea de crime împotriva umanității, ar putea fi exoneraţi, după încheierea aşa-zisei operațiuni militare speciale ruse.

În aceeași zi, vicepreședintele Consiliului de Securitate al Rusiei și-a exprimat opinia potrivit căreia nu va exista nicio apropiere între Rusia și Occident, inclusiv cu Statele Unite, în viitorul apropiat. Medvedev s-a referit şi la opiniile sale liberale. Medvedev nu a exclus o nouă incursiune împotriva Kievului în cadrul îndeplinirii sarcinilor în aşa-zisa operațiune militară specială.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.