Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Serviciul de Securitate al Ucrainei a reținut asasini plătiți de ruși: Intențiau să-l omoare pe ministrul Apărării (Video)

SBU

Serviciul de Securitate al Ucrainei (SBU) i-a reținut pe ucigașii care plănuiau asasinarea ministrului apărării Oleksei Reznikov și a șefului Direcției principale de informații Kirill Budanov, transmite instituția printr-un comunicat de presă.

Comunicatul SBU:

„Ca urmare a unei operațiuni speciale în mai multe etape, grupul de sabotaj și informații al Direcției Principale a Statului Major General al URSS (mai bine cunoscut sub numele de GRU) a fost neutralizat.

Atacatorii erau implicați în pregătirile pentru lichidarea fizică a ministrului apărării și a șefului Direcției Principale de Informații a țării noastre, precum și a unui cunoscut activist ucrainean.

Pentru uciderea fiecăruia dintre ei, "curatorii" ruși au promis o recompensă în valoare de 100 până la 150 de mii de dolari americani.

S-a stabilit că DRG a fost format de membri ai personalului serviciilor secrete militare ale Federației Ruse pentru a desfășura activități subversive pe teritoriul Ucrainei. Acesta includea un rezident din Luhanskul ocupat temporar, care, în calitate de membru al formațiunilor armate ilegale ale organizației teroriste "LNR", a participat activ la operațiunile de luptă împotriva forțelor ATO din estul țării.

La instrucțiunile coordonatorului de la Moscova, acesta, folosindu-se de legăturile sale în cercurile criminale, căuta un ucigaș pentru a comite crime la comandă.

Un locuitor al Kievului a răspuns la "oferta" sa. Pentru 5 mii de dolari. El a convenit să elimine un soldat ucrainean care, potrivit ocupanților, ar fi fost implicat în masacrarea fizică a prizonierilor de război ruși.

Acest asasinat ar fi trebuit să fie o "probă de testare" înainte de sarcinile principale ale inamicului.

Iar pentru a-i asasina pe șefii departamentelor de apărare, "legătura" a decis să vină personal pe teritoriul aflat sub controlul autorităților ucrainene. Aici, împreună cu un complice, trebuiau să pregătească un plan de "lichidare" și să îl supună spre aprobare managerilor lor din Federația Rusă.

Atacatorul a disimulat rutele de deplasare, astfel că a intrat în Ucraina prin teritoriul Belarusului.

Angajații SBU au documentat sosirea sa în regiunea Volyn prin punctul de control Domanove și întâlnirea sa cu un complice.

Pentru a preveni comiterea unor infracțiuni deosebit de grave, ofițerii de contraspionaj ai Serviciului de Securitate, cu implicarea soldaților Serviciului Central de Securitate "A", i-au reținut pe ambii infractori în Kovel.

În timpul percheziției, în posesia "bondarului" au fost găsite probe ale unor fapte penale, precum și un pașaport al unui cetățean al Federației Ruse.

În prezent, ambii reținuți au fost acuzați de trădare comisă în condițiile legii marțiale și omor intenționat. Problema alegerii unei măsuri preventive sub formă de detenție este în curs de soluționare.

"Inamicul nu poate învinge pe câmpul de luptă, așa că recurge la metodele sale obișnuite - încearcă să organizeze tentative de asasinare a militarilor și a șefilor autorităților ucrainene. Și astfel dovedește încă o dată întregii lumi că Rusia este un stat terorist care nu respectă nicio regulă civilizată. Dar noi înțelegem perfect la ce să ne așteptăm din partea Federației Ruse, așa că acționăm din timp și neutralizăm din timp operațiunile speciale ale inamicului. Vom continua să facem acest lucru!" - a subliniat șeful interimar al Serviciului de Securitate al Ucrainei, Vasyl Malyuk.

Sunt în curs de desfășurare măsuri cuprinzătoare pentru a-i aduce în fața justiției pe coordonatorii ruși ai activităților subversive care se ascund în prezent în Federația Rusă.

Măsurile de depistare a infracțiunilor au fost efectuate de către angajații Departamentului principal al SBU din Kiev și din regiunea Kiev împreună cu unitățile SBU din regiunea Volyn, Poliția Națională și sub îndrumarea procedurală a Procuraturii Districtului Pechersk din Kiev.”

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.