Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Serviciul secret al Armatei Ucrainei: 'Rusia nu a reușit să ocupe Ucraina și se pregătește pentru aderarea teritoriilor deja ocupate'

thetimes.co.uk
rusia razboi trupe

Reprezentantul Direcției Principale de Informații a Ministerului Apărării din Ucraina, Vadim Skibitsky, susține că Rusia nu și-a atins obiectivul principal de a ocupa Ucraina și se pregătește să anexeze teritoriile deja ocupate.

"Obiectivul strategic al Rusiei pentru ocuparea completă a teritoriului nostru nu a fost atins. În al doilea rând, vedem în mod clar și avem informații că în corpul legislativ al Federației Ruse, în guvern și în alte structuri, toate problemele legate de posibila integrare a teritoriilor ocupate temporar în Federația Rusă sunt elaborate în mod activ - politic, economic și teritorial. Cum se va întâmpla acest lucru, vom vedea mai aproape de toamnă. 11 septembrie este singura zi de vot", a spus Skibitsky, relatează Ukrinform.

Cu toate acestea, potrivit acestuia, măsurile pe care Rusia le organizează în regiunile Donețk, Herson, Lugansk indică pregătiri sistematice pentru așa-numitele referendumuri. În plus, după cum a adăugat Skibitsky, în prezent se pregătesc inițiative legislative în Rusia, care ar trebui să simplifice procedura de obținere a cetățeniei în ceea ce privește integrarea sau aderarea teritoriului la Federația Rusă etc.

În ceea ce privește mobilizarea generală, Skibitsky a menționat că aceasta poate fi declarată atunci când este declarat războiul. "Putin nu recunoaște că nu și-a atins obiectivul principal de ocupație într-un timp scurt, continuă așa-numita "operațiune militară specială" și nu vrea să recunoască faptul că acesta este un război la scară largă. Și nu numai pe teritoriul regiunilor Lugansk și Donețk, după cum a spus el, dar acesta este un război la scară largă împotriva statului ucrainean, împotriva poporului ucrainean", a declarat Skibitsky.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.