Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Sesiune plenară extraordinară a Parlamentului European, la mijlocul lui aprilie, pe tema combaterii pandemiei de Covid-19

New Europe
David Sassoli

David Sassoli, preşedintele Parlamentului European, şi liderii grupurilor politice au decis să organizeze o sesiune plenară extraordinară, pe 16 şi 17 aprilie, pentru a continua activitatea cu privire la măsurile speciale de combatere a pandemiei de Covid-19, potrivit news.ro.

În cadrul reuniunii la distanţă din dimineaţa zilei de joi, preşedintele Parlamentului şi liderii grupurilor politice (Conferinţa preşedinţilor) au convenit să convoace o sesiune plenară extraordinară pe 16 şi 17 aprilie la Bruxelles.

Agenda sesiunii cuprinde o dezbatere cu Consiliul şi Comisia şi un vot privind o rezoluţie referitoare la o acţiune coordonată a UE de combatere a pandemiei Covid-19 şi a consecinţelor acesteia. De asemenea, PE este pregătit să voteze cu privire la orice propuneri legislative sau bugetare pregătite în timp util de Comisia Europeană pentru a gestiona în continuare situaţia creată de pandemie.

Conferinţa preşedinţilor a actualizat calendarul activităţilor PE introducând date suplimentare pentru reuniunile la distanţă ale organelor de conducere ale PE, ale comisiilor şi ale grupurilor politice.

Citește și: Victor Costache va ocupa o nouă funcție la Ministerul Sănătății

Liderii grupurilor politice şi-au exprimat îngrijorarea cu privire la măsurile de urgenţă adoptate recent în Ungaria.

Majoritatea grupurilor au solicitat preşedintelui Sassoli să transmită aceste preocupări într-o scrisoare adresată Comisiei, prin care să-i solicite evaluarea situaţiei şi să ia în considerare activarea procedurii prevăzute la articolul 7 din Tratatul privind Uniunea Europeană (TUE). Această procedură ar permite UE să se asigure că valorile fundamentale europene nu sunt expuse riscurilor.

Măsurile de precauţie actuale adoptate de Parlamentul European pentru a limita răspândirea Covid-19 nu afectează activitatea legată de priorităţile legislative ale instituţiei. Activităţile de bază sunt reduse, dar sunt menţinute pentru a asigura menţinerea funcţiilor legislative, bugetare şi de control ale instituţiei.

Parlamentul a decis să introducă un sistem alternativ de vot la distanţă. Din motive legate de sănătatea publică, acesta va permite organizarea voturilor cu garanţii adecvate pentru a se asigura că voturile membrilor sunt individuale, personale şi gratuite.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.