Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Sesiunea plenară a PE, mutată de la Strasbourg la Bruxelles, din cauza epidemiei de coronavirus

parlamentul european

Sesiunea plenară a Parlamentului European se va desfăşura săptămâna viitoare în sediul din Bruxelles (Belgia), în loc de Strasbourg (Franţa), din cauza situaţiei de "forţă majoră" generată de coronavirus, a anunţat joi seară preşedintele instituţiei, David Sassoli, anunță MEDIAFAX.

"Astăzi la ora 18.00, am primit un raport actualizat al Serviciului medical al Parlamentului European privind evoluţia COVID-19 în care se arată că riscurile asupra sănătăţii sunt considerate semnificativ mai mari dacă sesiunea plenară a Parlamentului se va desfăşura săptămâna viitoare la Strasbourg", a declarat David Sassoli.

Citește și: Marian Godină a explodat la adresa Sorinei Pintea: ‘Aia e umilire, doamnă! Aia e afectare a stării de sănătate! Ăla e lucru inuman’

"În baza acestei evaluări, din cauza situaţiei de forţă majoră, am decis că nu se întrunesc condiţiile de securitate necesare pentru transferul uzual al sesiunii plenare a Parlamentului European la Strasbourg săptămâna viitoare", a argumentat David Sassoli, într-un mesaj postat pe site-ul PE.

"Am informat autorităţile franceze şi le-am mulţumit pentru colaborarea din ultimele zile. Sesiunea plenară se va desfăşura în mod excepţional la Bruxelles. Parlamentul UE va reprograma o sesiune plenară la Strasbourg în conformitate cu tratatele europene", a precizat David Sassoli.

Citește și: VIDEO Șefa DSP Timiș s-a făcut de râs, în timp ce dădea detalii despre un caz de coronavirus: ‘Lumina chiar mă deranjează’

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.