Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Sevil Shhaideh, mutare-șoc în dosarul Belina - CCR a fost sesizată cu o excepție de neconstituționalitate

Inquam Photos / Octav Ganea
sevil shhaideh

Curtea Constituționlă a României a fost sesizată de Tribunalul București cu o excepție de neconstituționalitate în dosarul „Belina”, în care este trimisă în judecată Sevil Shhaideh, fost secretar de stat în ministerul Dezvoltării, acuzată de abuz în serviciu, conform Mediafax.

Judecătorul de cameră preliminară a admis, luni, cererea de sesizare a Curții Constituționale formulată prin avocați de Sevil Shhaideh în faza de cameră preliminară.

„Admite cererea de sesizare a Curții Constituționale a României formulată de inculpata Shhaideh (fostă Sumanariu/Geambec) Sevil și de inculpata Stoian (fostă Vasile) Ionela formulată în dosarul 22120/2/2018/a1 aflat pe rolul Tribunalului București. Dispune sesizarea Curții Constituționale cu excepția de neconstituționalitate a prevederilor art. 173 alin 1 C.pr.pen prin raportare la prevederile art. 1 alin. 5, art 16 alin. 1, art 21 alin.3, art.124 și art 131 din Constituția României. (...) Fără cale de atac”, se arată în minuta deciziei Tribunalului București.

În esență, avocații lui Sevil Shhaideh contestă constituționalitatea articolului din Codul de procedură penală (173 -n.r.) care reglementează modalitatea de desemnare a expertului de către organul de urmărire penală.

Articolul menționat ar intra în conflict cu legea fundamentală, respectiv cu articolele din Constituție care garantează liberul acces la justiție, înfăptuirea justiției și definesc rolul Ministerui Public.

Imagini ȘOCANTE - Accident în parcarea unui mall din Capitală: Un șofer de 25 de ani a intrat cu mașina în două taximetre

Pe 27 iunie, procurorii DNA au trimis-o în judecată pe Sevil Shhaideh pentru abuz în serviciu în dosarul Insula Belina, clasând acuzaţiile pentru Rovana Plumb în această cauză. Alături de aceasta, au mai fost trimişi în judecată Ionela Stoian, la data faptei director în cadrul M.D.R.A.P, pentru complicitate la abuz în serviciu, și Ionuţ Adrian Gâdea, la data faptei preşedinte al C.J. Teleorman, pentru complicitate la abuz, alături de alți funcționari publici.

„În anul 2013, prin acţiunea concertată a unor persoane cu funcţii publice, părţi din Insula Belina şi Braţul Pavel (cu suprafaţă de 278,78 ha, respectiv 45 ha), situate în albia minoră a Dunării, au trecut ilegal din proprietatea statului în proprietatea judeţului Teleorman şi în administrarea Consiliului Judeţean Teleorman, pentru ca, doar la câteva zile, să fie închiriate tot ilegal unei firme private. Pentru realizarea transferului de proprietate a fost adoptată H.G. 943/2013, act cu caracter individual prin care au fost încălcate o serie de dispoziţii legale”, se arată în rechizitoriul întocmit.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.