Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Sevil Shhaideh nu participă la Ora Guvernului privind Centenarul Marii Uniri

inquamphotos.com / Octav Ganea
sevil shhaideh

Biroul permanent al Camerei Deputaţilor a revenit, marţi, asupra deciziei de a o invita la "Ora Guvernului" pe vicepremierul Sevil Shhaideh pe tema Centenarului Marii Uniri, după ce aceasta a anunţat că nu are atribuţii în acest sens. Vicepremierul a anunţat Biroul permanent al Camerei Deputaţilor că nu are atribuţii în legătură cu măsurile pentru celebrarea Centenarului Marii Uniri, solicitând anularea dezbaterii.

"Având în vedere prevederile HG 465/2016 privind înfiinţarea, organizarea, funcţionarea şi atribuţiile Departamentului CENTENAR, vă aducem la cunoştinţă că Ministerul Dezvoltării Regionale, Administraţiei Publice şi Fondurilor Europene nu are atribuţii în acest sens. De asemenea, până în acest moment nu s-au purtat discuţii cu departamentul CENTENAR cu privire la efortul comun pe care şi instituţia noastră ar putea să-l depună pentru a veni în sprjinul pregătirii, organizării şi desfăşurării manifestărilor, acţiunilor şi proiectelor de aniversare a Centenarului României (1918-2018) şi a Primului Război Mondial. (...) Având în vedere că până în acest moment nu există "o listă a proiectelor de infrastructură culturală în vederea celebrării Centenarului Marii Uniri" şi că instituţia noastră nu are atribuţii în acest sens, vă rugăm să analizaţi posibilitatea anulării discuţiilor cu privire la această temă", se arată în scrisoarea vicepremierului Sevil Shhaideh.

Secretarul Camerei Deputaţilor, Ioana Bran, a anunţat că în Biroul permanent s-a votat ca Sevil Shhaideh să nu vină în plenul Camerei Deputaţilor pe această temă. "Având în vedere că momentan nu există atribuţii ale Ministerului Dezvoltării în acest sens, în cadrul Biroului permanent s-a votat ca dânsa să nu participe, deoarece nu este pe subiect", a spus Ioana Bran, conform Agerpres.

Sevil Shhaideh a fost invitată în 20 martie în plenul Camerei Deputaţilor, la "Ora Guvernului", la solicitarea grupului parlamentar al PNL, pentru a prezenta stadiul pregătirilor în vederea celebrării Centenarului Marii Uniri, potrivit unei decizii a Biroul permanent din 7 martie. PNL a solicitat prezenţa vicepremierului pe tema privind "Stadiul susţinerii şi finanţării proiectului de infrastructură culturală în vederea celebrării Centenarului Marii Uniri".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.