Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Sevil Shhaideh şi ambasadorul Japoniei, discuţie despre colaborarea în domeniul riscului seismic

inquamphotos.com / Octav Ganea
sevil shhaideh

Viceprim-ministrul Sevil Shhaideh, ministru al Dezvoltării Regionale, a avut, vineri, o întrevedere cu ambasadorul Japoniei în România, Kisaburo Ishii, discuţiile axându-se pe proiectele comune şi pe posibilităţile de dezvoltare a colaborării bilaterale, inclusiv în domeniul prevenirii şi reducerii riscului seismic.

Potrivit unui comunicat de presă remis Agerpres, cei doi oficiali şi-au exprimat aprecierea pentru relaţii de prietenie dintre România şi Japonia, precum şi pentru colaborarea în domeniul prevenirii şi reducerii riscului seismic. În acest context, partea japoneză a lansat invitaţia de a participa la o conferinţă privind managementul dezastrelor, ce va avea loc în luna martie. "În acest sens, a fost stabilită o întâlnire de lucru la începutul săptămânii viitoare. Întâlnirea va viza şi alte subiecte din zona dezvoltării: Noua Agendă Urbană (document de politică public asumat de către miniştrii responsabili cu dezvoltarea urbană la Quito, Ecuador, octombrie 2016), provocări şi tendinţe actuale în domeniu, precum regenerarea urbană, mobilitatea urbană şi facilitarea zonelor urbane prin creşterea cooperării dintre urban şi rural", se arată în comunicatul de presă.

Sursa citată menţionează, totodată, că în timpul întrevederii au fost trecute în revistă şi alte proiecte din zona colaborării tehnice şi culturale: proiectul dezvoltat de Institutul de Cercetare de la Măgurele privind noua tehnologie laser - Extreme Light Infrastructure-Nuclear Physics (ELI-NP), proiectul liniei de metrou bucureştene ce va face legătura cu Aeroportul Otopeni (Magistrala 6), Grădina japoneză din Parcul Herăstrău şi Casa de ceai din Muzeul Naţional al Ţăranului Român.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.