Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Seychelles, Zanzibar, Maldive, printre cele mai căutate destinaţii exotice în această perioadă, declară Sorin Stoica, CEO Eturia

Organizatia Elena de Turism
Grecia vacanta mare

Touroperatorul Eturia, specializat în destinaţii exotice, va lansa chartere în Jamaica, Mexic, Cuba şi Mauritius. Printre cele mai căutate destinaţii exotice acum sunt Seychelles, Zanzibar, Maldive, dar şi Kenya şi Madeira, a declarat pentru News.ro Sorin Stoica, CEO Eturia. Acesta estimează că vom asista inevitabil la un val de scumpiri, deoarece cererea post-pandemie va fi mai mare decât oferta. El se aşteaptă ca tarifele pachetelor de vacanţă, din perioada septembrie 2021- aprilie 2022, să crească chiar şi cu 30-50% faţă de cele anul trecut.

”Turiştii Eturia aleg ca destinaţiile din Oceanul Indian să fie în continuare vedetele acestei perioade. Printre cele mai căutate destinaţii amintim: Seychelles, Zanzibar, Maldive, dar şi pachetele din Kenya, cea mai la modă destinaţie a ultimelor luni. Totodată, observăm că Madeira se bucură de din ce în ce mai mult succes şi asta datorită zborului direct de tip charter şi a raportului calitate-preţ oferit de pachetele Eturia. Şi aceste două destinaţii, Republica Dominicană şi Mexic continuă să se menţină în topul alegerilor călătorilor noştri”, a declarat pentru News.ro Sorin Stoica, CEO Eturia.

Criteriile după care aleg românii destinaţiile acum au fost într-o continuă schimbare în funcţie de accesibilitate, distanţa până la destinaţie sau contextul restricţiilor din ţara aleasă, precum şi condiţiile de acasă, scrie News.ro.

”În momentul de faţă, turiştii capătă din nou încredere să plece cât mai departe de Romania, iar zborurile directe rămân un criteriu foarte apreciat, de multe ori determinant. Bineînţeles, contează şi raportul calitate-preţ în alegerea lor. Apoi, pentru cei care nu sunt vaccinaţi, apartenenţa ţării la o listă verde, cel mult galbenă, rămâne un plus”, afirmă Sorin Stoica.

Există unele destinaţii în care şi turiştii vaccinaţi trebuie să prezinte test PCR negativ, iar în altele se poate merge şi fără test, dar şi fără vaccin. Compania arată că din ce în ce mai mulţi turişti sunt vaccinaţi.

”După lansarea charterelor către Seychelles, Kenya şi Madeira, care s-au adăugat celor din Republica Dominicană şi Zanzibar, lucrăm fireşte la proiecte noi. Sperăm că în curând ne vom surprinde călătorii cu chartere spre destinaţii extrem de iubite de români înainte de pandemie, precum: Jamaica, Mexic, Cuba şi Mauritius. Încă lucrăm la aceste chartere şi vrem ca pachetele de vacanţă să fie create în interesul călătorilor. Vom anunţa partenerii pentru fiecare proiect în parte atunci când le vom lansa”, a mai spus reprezentantul companiei.

Întrebat care este cea mai scumpă vacanţă achiziţionată în pandemie şi unde anume, acesta a precizat că au fost mai multe pachete de vacanţă care, în timpul pandemiei, s-au situat în categoria „cele mai scumpe”. Destinaţiile alese au fost Maldive, Seychelles, Mexic, chiar şi Egipt. Toate au avut bugete de peste 30.000 de euro.

”Intuiesc că vom asista inevitabil la un val de scumpiri atat în domeniul comercializării bunurilor, dar şi în cel al serviciilor. Motivul? Cererea post-pandemie va fi mai mare decât oferta, iar companiile vor fi nevoite să includă şi costul măsurilor de prevenţie în pachete. Cu siguranţă, turismul se va număra printre aceste domenii. Mă aştept ca tarifele pachetelor de vacanţă, din perioada septembrie 2021- aprilie 2022, să crească chiar şi cu 30-50% faţă de cele de care ne bucuram anul trecut”, a mai spus Sorin Stoica, întrebat dacă vom mai vorbi de "era biletelor ieftine de avion".

El precizează că, din fericire, niciunul dintre partenerii companiei nu şi-a închis activitatea.

”Deşi fiecare a traversat o perioadă dificilă, cu unele luni fără activitate din cauza lockdown-ului mondial, reuşim să ne revenim cu toţii şi să aducem iar bucurie oamenilor prin explorări şi relaxări în locuri din jurul lumii”, a adăugat el.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.