DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play Windows Phone Store
CELE MAI NOI ȘTIRI ȘI ALERTE BREAKING NEWS: ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

'Şezătoare pentru vaccinare' și 'Vaccinare la poarta ta': cele două acţiuni inedite pentru stimularea vaccinării în mediul rural

smartradio.ro
vaccin covid

Două acţiuni inedite pentru stimularea vaccinării în mediul rural, "Vaccinare la poarta ta" şi "Şezătoare pentru vaccinare", vor fi derulate în comuna Ciugud, astfel încât localnicii să nu mai fie nevoiţi să se deplaseze la centrele fixe de vaccinare din municipiul Alba Iulia.

"Comuna Ciugud lansează, vineri, 14 mai 2021, o amplă campanie de vaccinare a populaţiei prin care testează, în premieră naţională, două acţiuni inedite pentru stimularea vaccinării în mediul rural: 'Vaccinare la poarta ta' şi 'Şezătoare pentru vaccinare'. Derulate în parteneriat cu Direcţia de Sănătate Publică Alba, acţiunile au ca scop aducerea vaccinării cât mai aproape de cetăţeni, astfel încât să nu mai fie nevoiţi să se deplaseze la centrele fixe de vaccinare din municipiul Alba Iulia", se menţionează într-un comunicat transmis, joi, AGERPRES.

"Vaccinare la poarta ta" înseamnă organizarea unor echipe mobile de vaccinare, care se vor deplasa la poarta cetăţenilor care s-au programat anterior pentru vaccinare. Astfel, orice persoană cu vârsta peste 18 ani s-a putut programa on-line, telefonic sau prin sms, în perioada 4 - 12 mai, pentru a primi prima doză de vaccin BioNTech/ Pfizer, scrie Agerpres.ro.

"Şezătoare pentru vaccinare" este cea de-a doua formă de vaccinare testată pilot în comuna Ciugud şi presupune organizarea unor puncte temporare de vaccinare în curtea unor localnici. Aici, în condiţii de distanţare şi cu respectarea normelor impuse de pandemie, se vor aduna mai mulţi vecini de pe o stradă şi vor fi vaccinaţi de echipele mobile, astfel încât să se reducă timpul necesar vaccinării şi monitorizării persoanelor vaccinate.

Ambele acţiuni pilot vor fi testate la Ciugud, iar dacă eficienţa lor va fi dovedită vor fi recomandate pentru a fi organizate şi în alte comunităţi rurale.

"Cu toţii ne dorim ca viaţa socială să revină la normalitate, iar pentru acest lucru este nevoie să ne implicăm cu toţii. Cred că este o responsabilitate şi pentru administraţia locală să susţină campania naţională de vaccinare şi să ofere cetăţenilor posibilitatea de a opta dacă vor să se vaccineze. (...) Vom face vaccinare din poartă în poartă sau în cadrul unor 'şezători', aşa cum le-am numit noi, unde mai mulţi vecini se strâng într-o gospodărie şi sunt vaccinaţi. Aşa cum am mai spus, vaccinarea este un act voluntar, însă cetăţenii au dreptul să li se ofere cât mai multe posibilităţi pentru a putea beneficia de vaccinul care îi poate proteja pe ei şi pe cei dragi", a afirmat, potrivit comunicatului, primarul Gheorghe Damian.

Comuna Ciugud a lansat în 4 mai campania "Vaccinare la poarta ta!", iniţiativă ce are ca scop stimularea vaccinării în zona rurală şi sprijinirea persoanelor care doresc să se vaccineze. Ulterior, în perioada 14 - 16 mai 2021, echipe medicale mobile vor veni în fiecare sat al comunei pentru acţiunea de vaccinare. Mici centre mobile de vaccinare vor fi organizate în puncte cât mai apropiate de locuinţele doritorilor, astfel încât aceştia să nu fie nevoiţi să se deplaseze.

În paralel, Ciugudul continuă şi campania de informare "#VACCIN cu informaţii oficiale" prin care oferă informaţii utile despre vaccinarea naţională împotriva COVID-19. Pe site-ul administraţiei locale sunt oferite prospectele oficiale ale vaccinurilor, detalii privind programarea naţională, răspunsuri la întrebări, raportări, dar şi alte informaţii provenite din surse oficiale, respectiv instituţiile care gestionează domeniul sănătăţii şi vaccinarea.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.