Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Sezonierii români au infectat aproape un district întreg: Autoritățile din Germania extind carantina în două districte

bbj.hu
carantina

Autorităţile din landul german Renania de Nord - Westfalia au anunţat marţi că măsurile de carantină reinstituite în districtul Guetersloh, în urma importantului focar de coronavirus depistat la un abator local al companiei Toennies, vor fi extinse la districtul învecinat Warendorf, informează dpa şi AFP. Sute de români sunt infectați, ei lucrând în abatorul care aparține patronului echipei Shalke 04, cel care are multe afaceri și în România.

În Warendorf vor fi reintroduse restricţii în privinţa adunărilor publice, iar centrele sportive şi cele culturale vor fi închise, a declarat ministrul sănătăţii din Renania de Nord - Westfalia, Karl-Josef Laumann, scrie agerpres.ro.

Citește și: Un preot demască ‘o campanie mizerabilă, pe bani europeni’: ‘Pozele sunt furate’

Aceleaşi măsuri au fost anunţate cu câteva ore mai devreme pentru districtul vecin Guetersloh, unde se află abatorul Toennies.

Totodată, districtul Warendorf, unde trăiesc peste 200.000 de locuitori, va închide de joi şcolile şi creşele, măsură adoptată deja în Guertersloh în cursul lunii iunie.

Citește și: Rareș Bogdan desființează ce s-a spus despre el: Întreg articolul este o tâmpenie

Premierul landului Renania de Nord-Westfalia, Armin Laschet, a anunţat marţi că reimpune carantina în districtul Guetersloh până la data de 30 iunie, după creşterea numărului de cazuri de coronavirus la abatorul local, în care lucrează mulţi muncitori est-europeni.

Cu peste 1.500 de cazuri de infectare cu coronavirus, focarul de la Guetersloh este până în prezent cel mai mare din land şi din întreaga Germanie.

Citește și: EXCLUSIV Denunțătorul Elenei Udrea a fost omenit, în starea de alertă, cu 5 milioane de euro de Poliția de Frontieră! Contract cu iz de Servicii

Este pentru prima dată când o regiune germană reintroduce măsuri de carantină după ce în ultimele săptămâni autorităţile au relaxat gradual măsurile de izolare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.