Este sezonul dovleacului și nu ne putem abține să nu împărtășim cu voi o rețetă excelentă de dovleac copt. Preparat astfel, dovleacul devine un desert fenomenal, cu care vă puteți surprinde chiar și cei mai ambițioși oaspeți, notează Exquis.ro.
Iată care sunt produsele necesare pentru a prepara dovleacul:
- dovleac – 1/2 buc.;
- rom – 1 capac;
- zahăr brun – 2 – 3 linguri;
- unt – o linguriță;
- anason – 1 buc.;
- miere;
- nuci.
CITEȘTE ȘI: Dieta cu dovleac: Reduce riscul de a face cancer și te menține hidratat
Mod de preparare:
Mai întâi începeți prin curățarea dovleacului. Scoateți cu grijă semințele și apoi tăiați-l în porții. Stropiți-l cu zahăr brun și transferați-l într-o tavă potrivită. Tăiați untul în cuburi mici. Nu uitați să adăugați anasonul și romul.
Dovleacul se pune la cuptor la 160 de grade și se coace 3 ore. Este obligatoriu să puneți periodic pe dovleac lichid din tigaie. Astfel va fi mai suculent și mai gustos.
CITEȘTE ȘI: Tartă de dovleac: Desertul fin și savuros, care este și o sursă de vitamine și substanțe nutritive
Când îl scoateți din cuptor îl puteți stropi cu nucă și miere, pentru a-i îmbunătăți și mai mult gustul. Cel mai bine e că dovleacul copt poate fi consumat cald sau rece. Este la fel de bun și suntem siguri că toată lumea de acasă va fi încântată. Poftă bună!