Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Sezonul estival a adus distracție multă pe litoral, dar și un număr record de DECESE

litoral

La jumătatea lunii septembrie ia sfârșit și cel mai aglomerat sezon de pe litoral din ultimii 10 ani. Hotelurile și-au găzduit, probabil, ultimii clienți iar majoritatea restaurantelor și cluburilor și-au închis deja porțile. Bilanțul final de vară a adus în prim-plan, însă și un detaliu tragic.

Din păcate, 39 de oameni și-au găsit sfârșitul în valuri anul acesta, pentru că nu au dat atenție sfaturilor și semnelor salvatorilor.

Citește și: 'Călugăriţele Kung Fu' trag un SEMNAL de ALARMĂ cu privire la traficul de persoane

Prin punctele de prim-ajutor ale SMURD au fost salvați peste 1.500 de oameni. Cele mai multe cazuri dramatice s-au petrecut în Costinești, unde au avut nevoie de asistență medicală peste 650 de persoane. Din fericire, toate au fost salvate.

În topul intervențiilor figurează și stațiunile Eforie, Jupiter, Mamaia și Techirghiol. Din păcate, anul acesta avem un bilanț sumbru: 39 de turiști s-au înecat în valurile mării. Majoritatea tineri.

Specialiștii spun că refacerea plajelor, care ar provoca schimbarea curenților marini din zona țărmului, ar putea avea și ea un rol nefast. Însă cel mai adesea oamenii nu ascultă indicațiile salvamarilor, și acest lucru e cauza principală a tragediilor, conform stirileprotv.ro.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.