DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play Windows Phone Store
CELE MAI NOI ȘTIRI ȘI ALERTE BREAKING NEWS: ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Sezonul excluderilor la USR! Contracandidatul lui Barna, out din partid, iar patru membri suspendați

usr

USR a trimis, joi, o informare legată de ședința de Birou Național de miercuri seară,  unde 4 membri de partid au fost suspendați, iar contracandidatul lui Dan Barna pentru șefia partidului - exclus. Motivele sancțiunilor dure din USR au la bază acuzații de fraudă, fără să există vreo probă, precum și de răspândirea unor informații false, calomnioase./

„Biroul Național al USR s-a întrunit miercuri în ședință săptămânală. Ședința a avut mai multe subiecte pe ordinea de zi, dezbătându-se aspecte legate de alegerile locale, de bugetul partidului pentru 2020, de aprobarea unui nou capitol din programul de guvernare. Pe ordinea de zi a fost și analiza sesizărilor rămase restante de la ședința de săptămâna trecută a Biroului Național”, se arată în informarea USR.

Potrivit sursei citate, în privința sesizărilor, membrii BN au luat următoarele decizii:

  • „Ciprian Lupaș - suspendare 3 luni

A distribuit informații false, calomniatoare. Acuzațiile făcute de Ciprian Lupaș au fost ulterior preluate de întreaga presă. Ciprian Lupaș nu a făcut nicio revenire asupra afirmațiilor sale în sensul de a le retracta deși s-au dovedit false.

  • Vișinel Bălan - suspendare 1 an

A făcut acuzații de fraudă la votul electronic pentru alegerea președintelui USR. Aceste acuzații nu au fost niciodată probate. De asemenea a făcut acuzații de un grup infracțional în jurul președintelui USR, acuzații neprobate.

Toate aceste acuzații au fost preluate ulterior de site-uri de presă sau pagini de Facebook.

De asemenea, din poziția de membru BJ Giurgiu a jignit în mod repetat colegii.

  • Daniel Giurcă suspendare 6 luni
  • Cosmin Stoienoiu suspendare 1 an

Au șters fișiere cu informații confidențiale din baza de date a partidului. Este vorba de minutele ședințelor Biroului Național în care erau consemnate toate deciziile.

  • Claudia Postelnicescu - excludere

Claudia Postelnicescu a făcut zeci de acuzații neprobate, atacuri la persoana, calomnii, atât pe grupurile interne, cât și pe profilul public. Unele postări au fost ulterior preluate și de presă. A culminat cu acuzațiile de miercuri de la o televiziune publică”, potrivit sursei citate.

Citește și: SURSE - Măcel la vârful PNL, după votul pe alocațiile copiilor. Guvernul s-a aruncat în aer în Parlament: 14 deputați PNL + ALDE + PMP au făcut jocul PSD

USR a punctat că toți membrii care au avut sesizări au avut dreptul să își prezinte poziția și apărarea în ședința Biroului Național.

Sancțiunile au fost aplicate în baza articolului 13 din statutul USR care prevede obligațiile membrilor.

Art. 13. Membrii USR au următoarele îndatoriri:

a. să respecte statutul USR, precum şi orice acte de decizie ale (în ordinea importanţei):

i. organelor de conducere naţionale;

ii. organelor de conducere din care fac parte;

iii. organelor de conducere judeţene/municipale corespunzătoare Filialei Locale de care aparţin; iv. organelor de conducere ale Filialei Locale de care apartin;

b. să nu întreprindă acţiuni în contradicţie cu obiectivele politice ale USR;

c. să nu prejudicieze, prin luări de poziţie publice, interesele legitime ale USR şi ale membrilor săi;

d. de a asigura confidenţialitatea informaţiilor cu care au luat contact în activitatea din cadrul sau în legatură cu USR, dacă acestea au caracter confidenţial. Caracterul confidenţial se stabileşte prin marcare „confidenţial” de către emitent sau de cel care le predă/diseminează, iar informaţiile transmise verbal vor fi anunţate ca fiind confidenţiale. Lipsa marcajului sau anunţului lipseşte informaţia de caracterul confidenţial;

e. să plătească cotizaţia lunară de membru;

f. să aibă un comportament moral şi demn în societate;

g. să nu aibă un comportament injurios sau calomniator la adresa unui alt membru USR;

h. să respecte orice alte obligaţii stabilite membrilor în prezentul statut;

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.