Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Sfântul Antim a fost serbat la Râmnicu-Vâlcea: 'Chipul său iradia credința, blândețea, erudiția și dragostea'

Doxologia.ro
Sfântul Antim

„Ierarhul cu origini georgiene a devenit un stâlp de lumină din care iradia credința, blândețea, erudiția și dragostea față de oameni”, a spus IPS Varsanufie despre Sfântul Antim Ivireanul luni, la mănăstirea din Râmnicu-Vâlcea care îi este închinată, potrivit basilica.ro.

„Deși străin de neam, Sfântul Antim Ivireanul s-a înrudit duhovnicește cu românii prin credința dreptmăritoare pe care a mărturisit-o cu prețul propriei sale vieți, dar și prin virtutea filoxeniei, iubirea de străini, manifestată reciproc între el și credincioșii pe care i-a păstorit cu multă grijă părintească”, a spus Înaltpreasfințitul Părinte Varsanufie.

Arhiepiscopul Râmnicului a spus că Sfântul Antim „a sesizat legătura spirituală între cult și cultură, căci cultura izvorăște din cult, din slujbele Bisericii și din iluminarea produsă de harul Duhului Sfânt care se pogoară tainic în sufletele dispuse să-l primească și să-l convertească sinergic în acte doxologice și creatoare”.

„Traducerile cărților bisericești de cult din limba greacă și tipărirea lor în limba română reprezintă o lucrare prin care Sfântul Antim Ivireanul a îmbogățit viața duhovnicească Bisericii noastre Ortodoxe strămoșești, noi folosind astăzi, în mare parte, aceleași formule și expresii liturgice precum le-a lăsat el”.

„Nu a fost doar un slujitor al lui Dumnezeu, ci și un slujitor al oamenilor, cărora s-a dedicat cu iubire și responsabilitate”, a subliniat IPS Varsanufie.

Mănăstirea Antim din Râmnicu-Vâlcea a fost sfințită în 2016, Anul comemorativ al Sfântului Ierarh Martir Antim Ivireanul şi al tipografilor bisericeşti în Patriarhia Română.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.