Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Sfântul Scaun devine stat observator, non-membru, pe lângă OMS

vaticannews
Organizația Mondială a Sănătății oms who

Din 31 mai 2021, Sfântul Scaun a devenit în mod formal stat observator, non-membru, pe lângă Organizația Mondială a Sănătății. Rezoluția a fost prezentată de Italia și a fost adoptată în cadrul celei de-a 74-a Adunări Mondiale a Sănătății, printre statele susținătoare aflându-se și România. Până acum, încă din 1953, Sfântul Scaun participa la Adunările mondiale ale sănătății ca observator ”ad casum”, pe baza invitațiilor primite de la directorul general OMS.

Cetatea Vaticanului – Adrian Dancă

1 iunie 2021 – Vatican News. Începând cu 31 mai 2021, Sfântul Scaun a devenit în mod formal stat observator, non-membru, pe lângă Organizația Mondială a Sănătății. Rezoluția a fost prezentată de Italia și a fost adoptată la cea de-a 74-a Adunare Mondială a Sănătății desfășurată la Geneva, scrie vaticannews.ro.

Printre țările care au susținut rezoluția s-a aflat și România, iar vastul consens întrunit de această propunere dovedește aprecierea comunității internaționale pentru operele Bisericii din domeniul sănătății, de binefacere și de asistență a persoanelor nevoiașe, precum și pentru angajarea Sfântului Scaun în promovarea dialogului multilateral pe scena internațională.

Încă din 1953, Sfântul Scaun a participat la sesiunile Adunării Mondiale a Sănătății cu statut de observator ”ad casum” pe baza invitațiilor primite de la directorul general al OMS. Totodată, Sfântul Scaun era invitat cu regularitate la reuniunile forurilor directive ale Organizației.

De amintit, în acest context, că participanții la cea de-a doua Adunare Mondială a Sănătății, desfășurată la Roma în luna iunie a anului 1949, au fost primiți în audiență de papa Pius al XII-lea pe 27 iunie 1949.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.