Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Sfatul medicului Simin Florescu: Veniți la spital în maxim 7 zile de la debutul simptomatologiei

Spitalul Victor Babeș
Simin Aysel Florescu

Managerul Spitalului ”Victor Babeş din Bucureşti”, medicul Simin Florescu, afirmă că pacienţii care nu vor avea forme severe de COVID-19 în al cincilea val al pandemiei vor primi tratament în ambulatoriu, cu condiţia să se adreseze medicilor la cel mult o săptămână de la apariţia simptomelor bolii. Unul dintre centrele de evaluare din Bucureşti va fi deschis la Spitalul ”Victor Babeş din Bucureşti”.

Medicii preconizează un număr mare de pacienţi în al cincilea val al pandemiei, numărul bolnavilor infectaţi cu virusul SARS-CoV-2 dublându-se la fiecare 48 de ore, a afirmat Simin Florescu, marţi seară, într-o emisiune la TVR.

În aceste condiţii, în al cincilea val al pandemiei, se va pune accent pe tratamentul în ambulatoriu al pacienţilor care nu au forme severe de boală, şi care vor primi tratamente în centrele de evaluare.

”Există o condiţie esenţială: ca pacientul să se adreseze acestor centre de evaluare în maxim şapte zile de la debutul simptomatologiei. Nu e nimic deosebit faţă de ce a fost până acum: Dacă vorbim de Omicron, ceea ce va fi preponderent acum, debutul este cu fenomene de tract respirator superior, cu rinoree, cu durere în gât, eventual febră şi în cazuri mai rare cu truse şi cu fenomenele acelea respiratorii de tip pneumonie”, a afirmat medicul.

Aceasta a menţionat că un astfel de centru de evaluare va fi înfiinţat şi la Spitalul Victor Babeş din Capitală.

Pe parcursul bolii, pacienţii vor ţine legătura cu medicul de familie care va monitoriza starea de sănătate a bolnavilor.

Florescu a menţionat că ”un termen rezonabil” de punere în funcţiune a acestor centre de evaluare şi tratament este de cel mult o săptămână.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.