Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Sfaturi de la psiholog pentru părinții care își găsesc copiii mai triști sau furioși după Covid

psihologie

Psihologul Irina Gruia îi sfătuieşte pe părinții care își găsesc copiii mai triști sau furioși de când a început epidemia să fie mai creativi şi să-şi găsească timp pe care să-l petreacă împreună cu copiii, relatează mediafax.

Conform unui studiu „Salvaţi Copiii” România, mulți copii sunt mai triști, furioși, speriați, obosiți, speriați sau obosiți de când a început epidemia. Principala cauză ar fi că petrec prea mult timp în faţa unui ecran.

O mamă declară că a remarcat schimbările produse la fetiţa sa, Tea, însă, odată cu restricţiile, copilul nu are prea multe variante de a-şi petrece timpul liber.

„Programul de calculator era destul de strict, însă de când a început această nebunie este din ce în ce mai greu să o ţinem departe de el.(...) Încercăm să facem plimbări cât mai lungi, dar faptul că şi locurile de joacă sunt închise nu ne ajută. Şi atunci, tot la calculator ajunge să se joace”, povesteşte Atena.

Psihologul Irina Gruia îi sfătuieşte pe părinţi să fie mai creativi şi să-şi găsească timp pe care să-l petreacă împreună cu copiii. Altfel, cei mici riscă să primească multe informaţii, dar lipsa interacţiunii duce la deteriorarea relaţiilor cu cei din jur.

Interzicerea gadgeturilor nu este o soluție, spune psihologul.

„Copiii, de fapt, sunt întotdeauna interesaţi de ceea ce este nou, de ceea ce este provocator, de ceea ce este interesant. Şi cred că părinţii, înainte să le închidă aceste gadgeturi, este important să se gândească ce anume le dau la schimb”, sfătuieşte Irina Gruia, psiholog.

„Părinţii ar trebui să fie interesaţi de a crea jocuri, lucru pe care părinţii l-au cam uitat de-a lungul timpului. Cumva, să suplinească ceea ce acum 50 de ani se întâmpla la poartă, la ţară”, mai spune Irina Gruia.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.