Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Sfaturi pentru crearea unui confort termic cu cheltuieli mici

facebook.com
camera aer conditionat

Aparatul de aer conditionat este o unealta casnica care poate elimina in exterior caldura dintr-un anumit spatiu inchis, creand fenomenul de racire, sau poate incalzi acel spatiu pe principiul pompei de caldura care extrage energia din exterior si o aduce in interior, producand astfel un mediu ambiant placut in respectivul spatiu.

Pretul unui astfel de aparat poate sa inceapa de la cateva sute de lei si poate ajunge la cateva mii de lei, in functie de puterea, performanta si calitatea produsului, insa in anumite perioade puteti beneficia in magazinele de profit de promotii la aparate de aer conditionat care va reduc considerabil cheltuielile de achizitie.

Cea mai buna perioada de cumparare a unui aparat de aer conditionat este in lunile aprilie – iunie, inainte de perioada torida a verii, cand preturile cresc simtitor datorita cererii mari pentru astfel de aparate. In acelasi timp, perioada de montare este mai scurta primavara datorita faptului ca exista cereri mai putine pentru echipele tehnice avizate sa monteze astfel de aparate, astfel puteti avea aparatul functional in doar doua-trei zile in loc de doua-trei saptamani.

Pe piata exista aparate de aer condiţionat portabile (acestea au dimensiuni mici, pret mic si randament redus) si fixe, acestea din urma putand fi montate pe perete, pe tavan sau podea, in functie de model.

content-image

E bine sa stiti ca aparatele de aer cu inverter au cel mai bun randament energetic, acestea consumand cu aproximativ 30% mai putin curent electric decat modelel clasice, diferenta de pret pentru un astfel de sistem fiind recuperata intr-un timp foarte scurt.

Daca doriti sa obtineti costuri cat mai mici pentru obtinerea unui confort cat mai crescut in locuinta, va oferim cateva sfaturi utile care, puse in practica, va vor lasa mai multi bani in bugetul familiei la finalul fiecarei luni in care este necesara folosirea aparatelor de climatizare.

Intre orele 16 si 18 incercati pe cat posibil sa nu folositi aparate electrocasnice generatoare de caldura, cum sunt aragazul, masina de spalat vase sau pe cea de spalat rufe pentru ca aparatul de aer conditionat va trebui sa depuna un efort mai mare pentru a crea temperatura pe care ati stabilit-o pentru locuinta.

Dupa ce ati pornit aparatul de aer conditionat, setati-l pe modul FAN pentru a refolosi aerul rece din spatiul respectiv timp de 24 de ore. Astfel, acesta poate functiona doar intre orele 16 si 18, asigurand un climat termic placut pana a doua zi cu un consum energetic redus.

Pentru a echilibra temperatura camerei puteti aplica pe geamuri folii termoizolante care nu permit caldurii sa intre in camera vara si nu permit caldurii iarna sa iasa din acelasi spatiu.

content-image

Performantele aparatelor de aer conditionat se datoreaza filtrelor cu care acestea sunt echipate, insa aceste filtre trebuiesc curatate lunar deoarece praful care se depune pe ele reduce eficienta aparatelor.

Mai mult decat atat, acel praf poate provoca in timp aparitia numeroase probleme de sanatate prin aparitia stafilococului auriu sau a altor ciuperci sau spori nocivi.

Nu lasati pornite aparatele de aer conditionat daca nu veti sta in incaperea respectiva cel putin o ora deoarece doar irositi curentul elecric, racoarea producandu-se abia atunci cand o persoana se afla in acel spatiu. Specialistii ne spun ca senzatia de racoare pe care o resimt oamenii se datoreaza evaporarii umezelii din stratul epidermic, nu aerului racoros din acel spatiu.

Evident ca exista numeroase alte sfaturi pe care le puteti urma pentru a va crea mediul termic dorit cu un consum energetic cat mai redus al aparatului de aer conditionat. Acesta a incetat sa mai fie un obiect de lux pentru oamenii dintr-o anumita clasa sociala, gradul de confort termic putand fi acum accesibil oricarei persoane.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.