Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cum să menţii aerul curat în casă

casa aer-curat
Cel putin asa sustin satisticile Agentiei Americane de Protectie a mediului. Aerul de o slaba calitate dintr-o locuinta poate pune in pericol sanatatea familiei care locuieste acolo, ca atare este foarte important sa-ti tii casa curata si bine ventilata. Aerul din casa poate fi contaminat cu poluanti foarte periculosi ce pot ameninta viata celor care locuiesc in casa respectiva. - monoxidul de carbon – 400 de oameni mor anual (statistici din Statele Unite) si mii de persoane sunt intoxicate din pricina monoxidului de carbon. - fumat pasiv: 7.500-15.000 de copii sunt spitalizati annual din pricina problemelor de tract respirator cauzate de fumatul pasiv. Nu numai copiii sunt supusi riscului, ci si adultii in varsta sau cu probleme cardiovasculare. Iata cateva sfaturi ale Asociatiei Americane de lupta impotriva bolilor la plamani pentru a purifica aerul din casa. 1. Nu permite fumatul in casa Nu lasa pe nimeni sa fumeze in casa ta. Nu exista niciun “nivel” sigur in ceea ce priveste fumatul pasiv. Roaga-ti vizitatorii fumatori sa fumeze afara. 2. Instaleaza-ti detector de monoxid de carbon Mii de oameni au nevoie de ingrijiri medicale, iar multi dintre ei nu mai supravietuiesc in urma intoxicatiilor cu monoxid. Simptomele intoxicarii cu monoxid de carbon sunt asemanatoare gripei, insa daca mai multi membri ai familiei, inclusiv animalele de companie manifesta aceste tulburari, este posibil sa ai probleme in casa cu emanatiile de monoxid. Un detector te poate ajuta sa stai linistit. De asemenea, curata periodic instalatiile de incazilre, cel putin o data pe an.
3. Foloseste vopseluri cu un nivel redus de COV Vopselurile pot emana diverse gaze luni intregi dupa aplicare. Chiar daca mirosul a disparut si vopseaua pare ca s-a uscat, in aer pot exista compusi organici volatili (COV), precum formaldehida si acetaldehida. De aceea este indicat sa utilizezei vopseluri care au un nivel COV cat mai mic. Nu lasa deschise in casa recipientele de vopsea.
4. Repara scurgerile Umiditatea ridicata, ploaia pot aduce in interior umezeala, igrasie, mucegai. Acestea sunt periculoase pentru sistemul respirator si pot cauza astm. Verifica acoperisul, pivnita (unde este cazul), instalatiile o data pe an si repara orice scurgere. 5. Curata aerul conditionat
Aparatul de aer conditionat poate capta acarieni, mucegai etc. De asemenea, daca in casa ai multa umezeala poti folosi un aparat de dezumidificare. Curata periodic ambele aparate si astfel poti tine la distanta boli ale tractului respirator. 6. Tine departe acarienii Acarienii duc la aparitia alergiilor. Ei se hranesc cu piele moarta si traiesc in zonele apropiate corpului uman: pat, perne, saltele, jucarii de plus, covoare. Ca sa scapi de acarieni urmeaza acesti trei pasi: tine umezeala la un nivel sub 50 la suta, sterge periodic mobila de praf, arunca covoarele, foloseste lenjerie de pat speciala rezistenta la acarieni, spala lenjeria de pat in apa foarte fierbinte.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.