Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Sfaturile Kaspersky pentru utilizatorilor de internet - Sunt legate de ştergerea amprentei digitale

Threatpost
Kaspersky Lab internet troieni

Transmiterea neglijentă a informaţiilor pe internet poate avea consecinţe negative, deoarece informaţiile se răspândesc extrem de rapid pe internet în comparaţie cu lumea fizică, iar o dată postate online, informaţiile sunt aproape imposibil de eliminat, se menţionează într-un comunicat al companiei de securitate cibernetică Kaspersky remis joi AGERPRES.

Prin urmare, măsurile adecvate pentru a proteja datele cu caracter personal ar trebui sa fie parte integrantă a prezenţei online, mai ales că "milenialii" petrec în medie mai mult de 7 ore pe zi online, potrivit informaţiilor publicate de Kaspersky.

Deşi 36% dintre "mileniali" sunt conştienţi că ar trebui să îşi consolideze abilităţile de securitate, 37% cred că sunt prea neinteresanţi pentru a deveni victimele unei infracţiuni cibernetice, se menţionează în comunicatul companiei de securitate cibernetică.

Cu toate acestea, preţul achiziţionării de informaţii importante de pe "dark web" este scăzut, iar practica fenomenului de doxing - dezanonimizarea publică a unei persoane pe Internet - are consecinţe tot mai mari asupra internauţilor, potrivit Kaspersky.

Prin urmare, pentru evitarea utilizării greşite a datelor şi pentru creşterea securităţii online, compania transmite utilizatorilor de internet mai multe recomandări: Căutaţi pe Google informaţii despre propria persoană.

Citește și: Probleme MAJORE pentru fostul colonel care TĂIA și SPÂNZURA la BAD a Jandarmeriei Române - Instanța a validat probele DIICOT și stabilește începerea judecății

  • Kaspersky transmite utilizatorilor de internet mai multe sfaturi pentru ştergerea amprentei digitale

Dacă ştiţi ce informaţii despre dumneavoastră sunt disponibile public, înţelegeţi ce poate fi folosit împotriva voastră. Dacă numele nu este popular, vă puteţi abona la notificările de la Google pentru a afla dacă/când apare ceva despre dumneavoastră în mediul online;

ncercaţi aşa-numitele motoare de căutare pentru persoane care permit verificări de fond pentru persoanele care utilizează date web deschise sau înregistrări guvernamentale. Publicarea acestui tip de informaţii în mediul online ar putea fi ilegală în funcţie de ţară, astfel încât disponibilitatea acestor site-uri web diferă în diferite jurisdicţii;

Examinaţi postările de pe reţelele de socializare: verificaţi dacă există etichete geografice ale locurilor în care vă aflaţi frecvent, cum ar fi casa sau biroul dumneavoastră sau fotografii care le pot dezvălui locaţiile. Verificaţi setările de confidenţialitate şi folosiţi opţiunea de a ascunde postări mai vechi, care pot conţine informaţii sensibile, de exemplu numele rudelor dumneavoastră; Utilizaţi soluţii care împiedică aplicaţiile să urmărească excesiv dispozitivele dumneavoastră; Dacă credeţi că informaţiile personale distribuite pe internet pot fi folosite împotriva dumneavoastră, încercaţi să scăpaţi de ele.

În cazul reţelelor sociale, este de obicei relativ uşor: fie eliminaţi postările cu date private, fie vă faceţi profilul privat; Ţineţi cont că, pe lângă reţelele sociale în sine, există multe alte aplicaţii care au o componentă socială şi pot dezvălui informaţii personale, de la limbi pe care le învăţaţi până la nivelul dumneavoastră de activitate sexuală.

Acordaţi o atenţie specială aplicaţiilor care înregistrează un fel de geodate, cum ar fi aplicaţiile de urmărire a condiţiei fizice. Verificaţi dacă contul personal creat pe astfel de aplicaţii este privat; Evaluaţi ce servicii aţi folosit - magazine online, diverse aplicaţii de socializare, aplicaţii de check-in şi aşa mai departe. Dacă nu le mai folosiţi sau nu doriţi ca informaţiile personale să apară oriunde, solicitaţi ştergerea datelor din aceste aplicaţii.

În caz contrar, verificaţi dacă site-ul are un formular de reclamaţie sau de eliminare a informaţiilor şi utilizaţi-l. Dacă nu, încercaţi să contactaţi direct administratorii. Dacă jurisdicţia din ţara dumneavostră are legi stricte privind confidenţialitatea datelor, cum ar fi GDPR sau CCPA, este mai uşor pentru un serviciu să vă elimine datele decât să se confrunte cu un organism de reglementare şi cu ameninţarea cu amenzi uriaşe;

Dacă unele informaţii sunt imposibil de eliminat de la sursă, puteţi solicita motorului de căutare să elimine link-urile către site-urile web care conţin datele dumneavoastră private din rezultatele căutării, exercitând aşa-numitul drept la uitare. Dacă puteţi face acest lucru sau nu depinde de motorul de căutare şi jurisdicţie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.