Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Sfidare pentru ministrul Justiției: judecătoarea din dosarul lui Vlad Pascu rămâne în dosar

Ioana Ancuța Popoviciu judecatoare mangalia accident 2 mai

În ciuda faptului că este anchetată pentru comportament neadecvat, judecătoarea din cazul Vlad Pascu, șoferul drogat implicat într-o tragedie vara trecută în 2 Mai, va rămâne în dosar și la următorul termen de judecată. Ancuța Popoviciu a gafat în lanț la prima înfățișare.

 

Ancheta care o vizează pe judecătoarea Popoviciu este un proces complex, iar prima etapă nu necesită ca inspectorii de la Inspecția Judiciară să se deplaseze la Judecătoria Mangalia. Aceștia trebuie să decidă în termen de 45 de zile dacă se clasifică cazul sau dacă se inițiază o cercetare disciplinară împotriva judecătoarei.

Ancuța Popoviciu a avut mai multe erori la prima înfățișare. Abia după această etapă, în cazul în care se constată abateri, inspectorii se vor deplasa la Judecătoria Mangalia pentru a efectua verificări, pentru a solicita documente sau înregistrarea ședinței de judecată și pentru a discuta cu magistratul.

În cazul în care sesizarea este admisă, judecătoarea va fi trimisă Consiliului Superior al Magistraturii pentru a se lua o măsură disciplinară.

La următorul termen al procesului, programat pentru data de 14 martie, părinții celor doi studenți uciși în accidentul tragic provocat de Vlad Pascu se vor întâlni din nou cu magistratul care i-a întrebat dacă Sebastian Olariu, unul dintre tinerii decedați, este prezent în sala de judecată și care a sfidat pe toată durata procesului mestecând gumă.

Ministrul Justiției Alina Gorghiu a reacționat public față de situația judecătoareei din dosarul în care Vlad Pascu este judecat pentru uciderea a doi tineri, după ce magistratul ar fi întrebat dacă în sala de judecată se află persoana decedată în accident.

 

Gorghiu, cu `lupa` pe judecătoarea din cazul lui Vlad Pascu: Am paralizat când am citit ce a întrebat

 

Am paralizat când am citit că o doamnă judecătoare a întrebat dacă una dintre victimele ucise la 2 Mai este în sală. Mă bucur că CSM s-a sesizat, mă bucur că IJ verifică amănuntele acestei situații.

„Aș încerca să văd ce se întâmplă în spatele acestui bilanț. Vorbeam de lucruri bune, și vă dau un exemplu. Bine că l-au prins și pe ăla. E un infractor, e un ticălos. Dar o să rămână cu banii.

Bun, remarc activitatea, am văzut și măsurile asigurătorii stabilite pentru ultimul an. Trebuie să vă rog să continuați și să insistați pe acest palier. Dacă vom încerca să fim mult mai eficienți va crește și încrederea populației în structură și în Justiție.

Mie îmi place cum sună DNA 2.0. Doresc ca această viziune să fie cât mai repede introdusă mai ales că acum aveți o echipă managerială completă.

Cu toate acestea există și scăderi la unii indicatori de calitate, sunt sigură că le cunoașteți și că faceți tot ce puteți pentru stoparea acestui efect.

Suntem la începutul unui an foarte important pentru societatea noastră marcat de tot tipul de alegeri posibile. Îmi doresc de la strcuutrua dvs să gestionați anușl 2024 ca o instituție de elită. Să treceți de zgomotul de fond, și să faceți performanță ca participant la viața cetății. Performanța nu are la bază strciit zona cantitativă cât și zona calitativă.”, a transmis ministrul Justiției.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.