Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Shell vrea să reducă până la 40% din costurile producției de petrol și gaze pentru a pregăti tranziția energetică

SteelGruru
petrol

Royal Dutch Shell încearcă să reducă până la 40% din costurile producției de petrol și gaze într-o acțiune majoră de economisire, astfel încât să își poată revizui activitatea și să se concentreze mai mult pe piețele de energie regenerabilă și de energie electrică, anunță Reuters.

Programul, cunoscut intern sub numele de Project Reshape și așteptat să fie finalizat în acest an, va afecta cele trei divizii principale ale companiei și își propune să realizeze economii de 4 miliarde de dolari, potrivit mediafax.ro.

Citește și: Profesorii cad pe capete, la doar câteva zile de la începutul școlii: Un liceu se închide, după ce 5 cadre didactice s-au infectat

Reducerea costurilor este vitală pentru planurile Shell de a se muta în sectorul energiei electrice și al surselor regenerabile, unde marjele sunt relativ mici.

Anul trecut, costurile totale de operare ale Shell s-au ridicat la 38 miliarde dolari, iar cheltuielile de capital au totalizat 24 miliarde dolari.

Shell explorează modalități de reducere a cheltuielilor cu producția de petrol și gaze, cea mai mare divizie, cu 30% până la 40%, prin reduceri ale costurilor de exploatare și cheltuielilor de capital pentru noi proiecte, au declarat pentru Reuters două surse implicate în program. Shell vrea să-și concentreze producția de petrol și gaze pe câteva centre cheie, în Golful Mexic, Nigeria și Marea Nordului, au spus sursele citate.

Citește și: Ion Cristoiu: Bătălia pentru București este pentru cine va câștiga alegerile parlamentare

Divizia de gaze a companiei, care conduce operațiunile de gaze naturale lichefiate (LNG), precum și o parte din producția de gaze, analizează, de asemenea, reduceri de costuri, au spus sursele.

Revizuirea se concentrează pe reducerea costurilor din rețeaua de 45.000 de benzinării - cea mai mare din lume - și care va juca un rol esențial în tranziție, încă două surse implicate au declarat pentru Reuters.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.