Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Shhaideh: În maximum două săptămâni Codul administrativ va fi înaintat Guvernului

agerpres.ro
sevil shhaideh

Codul administrativ, un pachet de 20 de acte normative care reglementează întreaga funcţionare a administraţiei publice, va fi înaintat Guvernului şi ulterior Parlamentului, spre adoptare, a declarat, miercuri seară, vicepremierul Sevil Shhaideh, ministru al Dezvoltării Regionale, Administraţiei Publice şi Fondurilor Europene.

"Am ajuns în faza în care s-au epuizat toate dezbaterile şi toate întâlnirile şi toate propunerile pe acest subiect şi chiar am zis că, în maximum două săptămâni de aici încolo, vom intra cu acest proiect de act normativ în Guvern, ca un proiect de lege, să plece spre Parlament spre adoptare. Foarte important aici este acest statut al funcţionarului public şi o prevedere pe care noi o considerăm că va clarifica multe elemente este cea legată de răspunderea administrativă", a precizat Shhaideh la TVR 1.

Ea a adăugat că a fost introdusă o clarificare cu privire la răspunderea administrativă, în sensul că cel care trebuie să răspundă administrativ pentru conţinutul documentului este funcţionarul care răspunde pentru partea tehnică sau pentru cea de legalitate, iar primarul sau preşedintele consiliului judeţean are rolul de a "investi cu autenticitate" documentul, astfel încât cetăţeanul, în momentul în care primeşte autorizaţia de construire şi vede că este semnătura primarului pe acest document, să ştie că este emis de primăria respectivă. "În felul acesta mai clarificăm din răspundere", a spus Shhaideh.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.