Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Shinzo Abe și Recep Erdogan au inaugurat un spital menit să devină important centru al turismului medical

The Japan Times
Shinzo Abe

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan şi premierul nipon Shinzo Abe au inaugurat joi, în plină pandemie de coronavirus, un nou spital la Istanbul, pe care l-au numit un simbol al prieteniei trainice dintre cele două ţări, informează dpa potrivit Agerpres.

'Basaksehir Cam and Sakura City Hospital' a fost denumit astfel după pinii din Turcia şi după cireşii din Japonia, a declarat preşedintele Erdogan despre spitalul cu mai mult de 2.600 de paturi.

Premierul nipon Shinzo Abe, care a participat la eveniment prin legătură video, a spus că întreprinderea public-privată va favoriza activitatea economică în Turcia.

Erdogan, care nu purta masca de protecţie obligatorie, a subliniat că spitalul "va avea un rol esenţial" în lupta împotriva noului tip de coronavirus, denumindu-l de asemenea un pas care "simbolizează prietenia permanentă" turco-niponă.

Mai mult de 15.000 de pini şi de cireşi au fost plantaţi în jurul spitalului, a cărui capacitate zilnică este de 35.000 de pacienţi şi 500 de operaţii, a precizat Erdogan.

Turcia intenţionează să facă din acest spital un important centru al turismului medical şi datorită apropierii acestui spital de principalul aeroport internaţional din Istanbul, în condiţiile în care ţara încearcă să depăşească problemele economice cauzate de criza sanitară globală.

Ministerul Sănătăţii a primit deja directiva de a începe să primească pacienţi din 31 de ţări, inclusiv din Germania, Regatul Unit şi Rusia.

De la confirmarea primului caz de contaminare pe teritoriul său, la 11 martie, Turcia a raportat mai mult de 152.000 de persoane infectate şi 4.222 de decese cauzate de COVID-19.

La rândul său, Japonia a înregistrat mai mult de 17.000 de contaminări şi aproape 800 de morţi. Mai devreme în cursul zilei de joi, Abe a ridicat starea de urgenţă în trei prefecturi din vestul Japoniei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.