Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Show: NASA acuză că pe Lună a apărut un crater uriaș, după aselenizarea Rusiei

crater urias in luna

Modulul rușilor care s-a prăbușit în timpul aselenizării a făcut un nou crater pe Lună, arată imaginile NASA, analizate de Reuters. Un crater de 10 metri lățime a apărut pe Lună după prăbușirea modului de aselenizare din cadrul misiunii rusești. Luna-25, prima misiune lunară a Rusiei în ultimii 47 de ani, a eșuat pe 19 august, când modulul a scăpat de sub control și s-a prăbușit pe Lună.

Sonda spațială Lunar Reconnaissance Orbiter (LRO) a Administrației Naționale pentru Aeronautică și Spațiu din SUA a surprins un nou crater pe suprafața Lunii, despre care a concluzionat că este locul de impact al navei rusești.

„Noul crater are un diametru de aproximativ 10 metri. Deoarece acest nou crater este aproape de punctul de impact estimat al misiunii Luna 25, echipa LRO a concluzionat că este probabil să fie de la acea misiune, mai degrabă decât un impact natural", a explicat NASA.

După prăbușire, Moscova a format o comisie specială de anchetă pentru a afla motivele care au dus la pierderea navei Luna-25.

Pe 23 august, India a devenit prima țară care a reușit să coboare o navă pe suprafața Lunii, la polul sud. Aselenizarea s-a produs la doar patru zile după ce nava rușilor s-a prăbușit în timp ce încerca să coboare în aceeași regiune a Lunii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.