Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SHOW - Secretarul trezoreriei americane o trimite la școală pe Greta Thunberg să 'învețe economie'

Steven Mnuchin, secretarul Trezoriei americane, i-a recomandat activistei de mediu Greta Thunberg să meargă la facultate și să studieze economie înainte să recomande Statelor Unite să pună capăt investițiilor în exploatarea combustibililor fosili, relatează CNBC și TheGuardian, scrie Mediafax.

Într-o conferință de presă la Forumul Economic Mondial de la Davos, Elveția, Mnuchin a fost întrebat dacă Statele Unite ar trebui să înceteze complet și imediat investițiile în sectorul combustibililor fosili, după cum a sugerat Thunberg.

Inițial, ministrul de finanțe american s-a prefăcut că nu știe cine este Thunberg, după care a respins îngrijorările activistei de mediu drept prost-informate.

"Este ea economistul șef? Cine este ea, sunt confuz", a spus Mnuchin, după care a clarificat că a glumit.

Persoanele care cer dezinvestire ar trebui să țină minte că există "probleme enonomice semnificative (asociate), probleme cu locuri de muncă", a mai spus secretarul trezoreriei din administrația Trump.

Citește și: Oamenii de știință au demonstrat legătura directă dintre stres și încărunțire

"După ce se duce și studiază economie la facultate se poate întoarce pentru a ne explica", a spus Mnuchin.

Presat în cadrul conferinței în relație cu "criza climatică", tema ediției din acest a Forumului Economic Mondial din acest an, Steve Mnuchin a afirmat că problemele climatice sunt "în mod clar complicate".

În 2017, arderea combustibililor fosili a reprezentat cca 76-77% din emisiile de gaze cu efect de seră la nivel mondial. Pe locul al doilea se clasează agricultura cu cca 10%.

Discuțiile pe subiect vin după ce, conform estimărilor preliminare, anul 2019 a fost cel mai cald din istorie în materie de temperatura oceanelor, precum și al doilea cel mai cald an din istorie în ceea ce privește temperaturile medii la nivel global. Anul 2019 a fost marcat de mai multe incendii devastatoare de vegetație în Statele Unite, pădurea Amazoniană și Australia, evneimente catalogate a fi parte din tendința fenomenelor extreme asociată schimbărilor climatice.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.