Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Și ce facem facem dacă Aura murea, iar Ponta chefuia?

opinie

Și dacă Aura murea, Ponta chefuia, în orice țară normală premierul ar demisiona sau cel puțin ar avea de dat o serie de explicații. Nu este nimic ilegal la mijloc, dar cu siguranță este imoral. La ora petrecerii, premierul aflase cu siguranță că muriseră doi oameni, iar lipsa de reacție este una de natură să îngrijoreze pe oricine și în primul rând pe susținătorii USL.

Și dacă Aura murea, Ponta chefuia ar fi o manevră a Cotroceniului? Nu mă îndoiesc că Băsescu și compania și-ar dori să speculeze la maxim acest episod. E firesc, e joc politic. Informația a plecat în presă dinspre tabăra apropiată președintelui Traian Băsescu, dar asta înseamnă că nu e o informație?

Și dacă Aura murea, Ponta chefuia, ce putea face Victor Ponta? În discursul public, nu puțini au fost cei care i-au reproșat premierului că a participat la emisiunea de la B1 TV și nu a plecat la Guvern. Dar, conform informațiilor lansate de jurnalistul Robert Turcescu, nici după emisiune Ponta nu a mers la Guvern, ci la restaurant. Dar unde să fi mers Victor Ponta, pentru că Radu Stroe ne anunța senin că nu a fost nicio celulă de criză. Ce ar fi avut de coordonat Victor Ponta, dacă la MAI și la Transporturi nu era nicio celulă de criză?

Și dacă Aura murea, Ponta chefuia ce să ne așteptăm de la Victor Ponta? Mulți ar zice să ne așteptăm la o demisie. Eu nu m-aș pripi, deși, pe undeva, sunt în asentimentul celor mulți. Ca jurnalist, ca om, ca cetățean, aș aștepta o lămurire. Nu-i cer demisia lui Victor Ponta și nici nu văd vreo utilitate în acest gest, așa cum nu am văzut în gestul lui Radu Stroe. Asta n-ar fi o demisie de onoare, ci una forțată. Dar ceea ce îi putem cere cu toții lui Victor Ponta este să urmeze gestul premierului din Muntenegru și să arate compasiune victimelor accidentului.

Ce-i mai putem cere lui Victor Ponta? Să ne arate că se iau toate măsurile necesare pentru a evita, pe viitor, o tragedie similară, iar autoritățile care s-au dovedit incompetente să-și schimbe radical gândirea și structura. Asta stă în putea primului ministru Victor Ponta. În rest, demisia nu i-ar încălzi decât pe adversarii premierului și ar arunca țara în haos. După această tragedie, numai de haos nu avem nevoie, ci de un rău tăiat de la rădăcină. Dacă nu va face asta, abia atunci Victor Ponta ar trebui să se gândească serios la o demisie.

COMENTARIUL ESTE ASUMAT DE AUTOR
ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.