Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Sibiu: Arhitectul şef din Şelimbăr, reţinut pentru mită de 3.500 de euro de la un dezvoltator imobiliar

inquamphotos.com / Octav Ganea
mita, bani marcati

Arhitectul şef al Primăriei din comuna Şelimbăr a fost reţinut după ce a luat mită 3.500 de euro de la un dezvoltator imobiliar, potrivit unui comunicat de presă remis, vineri, AGERPRES, de către prim-procurorul Parchetului de pe lângă Parchetul Sibiu, Ioan Veştemean.

"În fapt s-a reţinut că suspectul, funcţionar public angajat al unei primării de pe raza judeţului Sibiu, aflat în exercitarea atribuţiilor sale de serviciu, a condiţionat, în mod insidios, dezvoltatorului imobiliar îndeplinirea acestor atribuţii de serviciu, respectiv avizarea favorabilă a unor documentaţii prealabile obţinerii autorizaţiei de construire, de încheierea unor contracte de prestări servicii cu o anumită societate de arhitectură, condusă în drept de complicele său şi faptic de către el şi soţia sa, obţinând astfel un profit material injust al acestei societăţi de arhitectură, foloase materiale necuvenite care, în mod mediat, au ajuns în posesia familiei suspectului. De asemenea, soţia şi interpusul suspectului, aflaţi în cunoştinţă de cauză, şi-au adus aportul la deghizarea şi încasarea mitei, în valoare de 2.500 euro şi, respectiv, 1.000 euro", se arată în comunicatul Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu.

Potrivit sursei citate, "în urma cercetărilor penale efectuate, s-a mai stabilit că acelaşi funcţionar public, aflat în exercitarea atribuţiilor sale de serviciu, a procedat la îndeplinirea unor acte din sfera îndatoririlor sale de serviciu, respectiv verificarea şi avizarea de documentaţii de arhitectură, întocmite pentru doi dezvoltatori imobiliari de către societatea de arhitectură condusă faptic de el şi soţia sa, contribuind astfel la realizarea unui folos pentru sine şi pentru soţia sa".

Din octombrie 2019 procurorul a decis schimbarea încadrării juridice a faptei, urmând să fie efectuată urmărirea penală pentru luate de mită, dare de mită, complicitate la luare de mită şi spălare a banilor.

"Ulterior, prin ordonanţa procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu din data de 15.01.2020, s-a dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale faţă de suspect cu privire la săvârşirea infracţiunilor de luare de mită şi respectiv folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane (două infracţiuni), iar la data de 17.01.2020 a fost pusă în mişcare acţiunea penală sub aspectul aceloraşi infracţiuni săvârşite de funcţionarul public", se mai arată în comunicat.

Arhitectul şef a fost reţinut, joi, pentru săvârşirea de infracţiuni de corupţie şi complicitate la comiterea infracţiunilor de corupţie, urmând ca acesta să fie prezentat, în cursul zilei de vineri, procurorului pentru audiere, context în care se va aprecia cu privire la măsurile preventive ce vor fi dispuse în cauză.

Comuna Şelimbăr este considerată una din cele mai bogate localităţi din judeţul Sibiu. Şelimbărul se află în vecinătatea municipiului Sibiu şi este localitatea cu primul mall din judeţ şi în care s-au construit cele mai multe locuinţe din mediul rural din judeţul Sibiu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.