Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Soția celui reținut din EROARE de polițiști în Cazul crimei de la Sibiu: Suntem în stare de șoc! El nu e în stare să omoare o găină

B1TV.RO
laurențiu lăcătușu

Laurenţiu Lăcătuşu a fost primul suspect reţinut şi eliberat după 12 ore în cazul uciderii omului de afaceri sibian, Adrian Kreiner.

Gafă majoră a anchetatorilor în cazul uciderii omului de afaceri Adrian Kreiner, din Sibiu, aceștia fiind nevoiți să-l elibereze pe suspectul Laurențiu Lăcătușu, la câteva ore după reținerea sa, din lipsă de probe.

Vezi și: Boxerul reținut fără să fie vinovat de crima din Sibiu dă în judecată poliția: Mi-au dat cu pumnii în gură, cu picioarele. M-au luat la bătaie

Soția bărbatului a declarat că întreaga familie este în stare de șoc și că Laurențiu, fost boxer, a fost acasă în ziua când a avut loc oribila crimă.

"Era acasă pe 6-7 noiembrie. Numai acasă. El nu pleacă la baruri, nu stătea cu băieţii la baruri.(...) Soţul meu nu e în stare să taie nicio găină, eu mă duc cu găini prin sat când vrea să taie o pasăre, că-i e milă şi nu poate, dar să omoare un om. Suntem o familie săracă, am şi soacra paralizată la pat. Soţul meu muncește cu ziua, ce poate”, a povestit femeia pentru Observator.

Laurențiu Lăcătușu, in vârsta de 31 de ani, lucrează de ani de zile în construcții. Cel mai mult a muncit in Italia. Bărbatul obișnuia să posteze pe rețelele de socializare imagini cu el când era la muncă.

Deși pare greu de crezut, pe data de 28 octombrie a.c., cu o săptămâna înainte de crima de la Sibiu, Laurențiu Lăcătușu s-a căsătorit. Nu a plecat în luna de miere cu soția sa. Le-a spus vecinilor că preferă să rămână acasă. "Nu plecăm n luna de miere. Rămân să muncesc. Vedem mai târziu", spunea acesta.  Lăcătușu a jucat box și nu are antecedente penale.

Polițiștii cred că martorul-cheie Ilie Sitariu a încercat să-i inducă în eroare.

Apartament închiriat de făptași la nici cinci minute depărtare de locul jafului

Potrivit ultimelor detalii șocante dezvăluite de către anchetatori, întregul plan a fost pus în aplicare de cel puțin cinci persoane – patru bărbați și o femeie.

Se știe despre aceștia că au plecat din Dumbrăvița (Timiș) în ziua de sâmbătă, 4 noiembrie 2023, cu două autoturisme înmatriculate pe numele a doi dintre suspecți.

Una dintre mașini au lăsat-o în municipiul Deva, județul Hunedoara, cu intenția de a o folosi ulterior, pentru a scăpa de o posibilă urmărire. Și-au continuat drumul spre Sibiu cu cealaltă mașină a unuia dintre cei care nu a participat efectiv la jaf. Au ajuns în parcarea mall-ului Promenada Șelimbăr în jurul orei 17.30.

Trei dintre autori, doi bărbați și femeia, au făcut mici cumpărături, cât timp ceilalți doi i-au așteptat în mașină. O jumătate de oră mai târziu, în jurul orei 18.00, s-au deplasat cu toții pe strada Doamna Stanca, unde femeia închiriase un apartament pentru trei nopți.

Locuința închiriată se afla la aproximativ doi kilometri - distanță ce putea fi lejer străbătută în mai puțin de cinci minute, cu mașina, de casa lui Kreiner.

Despre ceilalți trei făptași implicați, printre care și o femeie, se bănuiește că au părăsit deja țara. De asemenea, sunt indicii că s-a acționat în urma unui pont fiind vorba despre un jaf armat comandat de o cunoștință a afaceristului sibian.

Au filat vila o noapte și o zi, din casa de peste drum

După ce au luat în primire apartamentul închiriat de la proprietar, suspecta și șoferul mașinii au plecat din municipiul Sibiu cu autoturismul cu care veniseră, lăsând în urma lor pe ceilalți trei suspecți.

Aceștia au părăsit apartamentul în jurul miezului nopții de sâmbătă spre duminică, 4/5 noiembrie 2023, când s-au îndreptat pe jos spre strada Moldoveanu, unde locuia afaceristul împreună cu fiica și iubita lui.

Jumătate de oră mai târziu au sărit gardul casei de vizavi de locuința victimei, imobilul fiind nelocuit și au urcat în podul casei pe o scară laterală. De atunci și până în noaptea de duminică spre luni, 5/6 noiembrie 2023, timp de 24 ore, au stat la pândă, după cum aveau să descopere ulterior anchetatorii.

În tot acest timp au filat vila afaceristului. Și-au părăsit postul doar cât să cumpere de mâncare.

Au intrat în interior prin garaj

În noaptea de 5/6 noiembrie, în jurul orei 2.20, tâlharii au părăsit podul casei vecine, au sărit din nou gardul și au rupt unul dintre grilajele de metal ale gardului vilei lui Kreiner, pe unde doi dintre ei au intrat în curte, cel de-al treilea rămânând în stradă pentru a supraveghea zona.

„După ce au pătruns în curtea victimei, cei doi suspecți au deșurubat becurile de la iluminatul perimetral, au deschis o fereastră de la garajul locuinței, care era rabatată și au pătruns în garajul victimei, în jurul orei 2,38. Din garaj, suspecții au intrat direct în casă, unde, la parter, în living, se afla victima, care probabil adormise pe canapea”, a dezvăluit șeful Inspectoratului Județean de Poliție Sibiu, chestorul Tiberiu Iulian Ivancea.

Tortură extremă pentru a afla unde sunt ascunși banii și lucrurile de valoare

Afaceristul a fost bătut crunt, cu pumnii și picioarele, de bărbații cu cagule, și apoi legat de mâini și de picioare, într-o faimoasă metodă cunoscută sub numele de „Arbatachar“ - tehnică prin care membrele victimei sunt legate la spate, frânghia fiind strânsă până când trunchiul este bombat cât mai mult posibil, cu fiecare mișcare.

„Acest este un mod de legare a victimei în care șocul traumatic se instalează rapid prin întreruperea fluxului sanguin care conduce la paralizie. Legătura Arbatachar este o formă de tortură unde durerea este extremă, folosită pentru a determina victima să dezvăluie locul în care depozitează banii sau obiecte de valoare”, a mai menționat conducerea Poliției Județene despre crima Sibiu.

Ceasuri furate în valoare de peste 200.000 de euro

În timp ce operau, criminalii au fost surprinși de fiica proprietarului, în vârstă de 23 de ani, care dormea la etaj și cel mai probabil s-a trezit în urma zgomotelor de la parterul casei: „Doi dintre cei trei bărbați au urcat unde se afla fiica victimei și, sub amenințarea unui pistol, i-au solicitat acesteia, în limba engleză, să spună locul în care tatăl său ascunde banii”.

Speriată, fata le-a dat toți banii din portofel - 40 de euro și aproximativ 100 de lei. Unul dintre atacatori a observat în interiorul dressingului mai multe ceasuri de valoare la vedere. Jefuitorii au sustras nu mai puțin de 16 ceasuri în valoare de peste 200.000 de euro, pe care le-au pus într-o geantă cu care veniseră la ei și au scotocit și restul sertarelor din dormitor.

Apoi, au plecat în fugă, tot prin grilajul dislocat al gardului.

Straniu este faptul că înainte de a părăsi locuința, făptașii au acoperit corpul și capul victimei cu pătura de pe canapeaua unde dormise aceasta. L-au lăsat pe Adrian Kreiner într-o baltă de sânge.

În jurul orei 3.01, Poliția Județeană Sibiu a intrat în alertă în urma apelului la 112 dat de iubita victimei. Femeia a precizat că persoane necunoscute au pătruns prin efracție în imobilul din Sibiu și l-au atacat pe bărbatul cu care trăia de 18 ani: „La fața locului primul echipaj de poliție a ajuns într-un interval de două minute, acordând primul ajutor victimei și solicitând sprijinul Serviciului de Ambulanță Județean Sibiu”.

Doar că afaceristul mutilat era deja în comă, după ce a suferit un stop cardio-respirator în urma șocului și loviturilor suferite. Transportat de urgență la Spitalul Clinic Județean Sibiu, a fost internat la Terapie Intensivă, unde a murit după câteva ore.

Peste 1500 de ore de filmare verificate de polițiști

Printr-o declarație de presă, conducerea Inspectoratului Județean de Poliție Sibiu a explicat și de ce a fost nevoită să comunice atât de lacunar pe această temă.

„Am simțit și noi presiunea publicului în a oferi date și informații din anchetă, însă până în acest moment aceste date și informații nu au putut fi făcute publice întrucât complexitatea acestui caz ne-a determinat nu să fim închistați, nereceptivi și necomunicativi, ci să fim foarte atenți la fiecare detaliu și să păstrăm o tăcere profesională absolut necesară pentru a nu greși în munca noastră și a nu periclita rezultatul anchetei”, au spus polițiștii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.