Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

România va avea o nouă MONEDĂ: Va fi lansată în 2019 și va fi una complementară, fără a înlocui leul

sibcoin

Sibiul va lansa prima monedă locală din România, care a fost denumită „Sibcoin”, aceasta urmând să fie folosită pe parcursul anului 2019, când județul va avea titlul de „Regiune Gastronomică Europeană”. Moneda va fi una complementară, care nu o înlocuiește pe cea națională.

Moneda „Sibcoin” va fi lansată în data de 21 noiembrie, la București în cadrul unui eveniment la care vor participa reprezentanți ai corpului diplomatic acreditat la București, reprezentanți ai autorităților publice locale din România și persoane din industria HoReCa.

Citește și: S-a decis azi! Vom avea o nouă autostradă – Klaus Iohannis are ‘cuvântul’

Sibiul va deveni, astfel, prima regiune din Romania care va pune în circulație o monedă locală, scrie mediafax.ro.

Potrivit reprezentanților Consorțiului Sibiu Regiune Gastronomică 2019, această monedă „circulă într-o zonă geografică limitată și poate fi folosită doar în cadrul unei rețele locale/regionale de organizații”.

Citește și: Surse Întâlnire cu ușile închise în biroul lui Dragnea! Pe cine a chemat de urgență șeful PSD

„(Moneda locală – n.r.) nu înlocuiește moneda națională, nu se află în competiție cu aceasta și nu este tranzacționată în sistemul bancar, fiind o monedă complementară”, au decarat reprezentanții Consorțiului.

Sibcoinul va avea drept scop încurajarea schimburilor locale și construcția de rețele locale/regionale de producție si comerț și nci nu va pune în vreun fel în discuție folosirea monedei naționale oficiale, emisă de Banca Națională.

Citește și: EXCLUSIV Adevărul despre doctorul despre care s-a spus că l-a operat pe Florin Busuioc! Ce urmează să facă, de fapt – Reacție dură a Spitalului din Craiova

În lume există aproximativ 300 de monede locale sau regionale complementare, cum va fi și moneda locală a Sibiului, în țări precum Germania, Marea Britanie, Franța, Belgia, Olanda sau Grecia.

Județul Sibiu a primit, în luna ianuarie 2017, titlul oficial de Regiune Gastronomică Europeană pentru anul în 2019, pe care îl va împărţi cu Regiunea Egeea de Sud, din Grecia.

Citește și: Lovitură de teatru în privința medicului care l-a operat pe Florin Busuioc! Dezvăluire de ultimă oră .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.