Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Siegfried Mureșan, interpelare către Comisia Europeană: Ce măsuri puteți lua pentru a asigura construcția la termen a Autostrăzii Târgu Mureș - Iași - Ungheni?

siegfried muresan

Deputatul european Siegfried Mureșan (PPE / PNL) a transmis luni o interpelare scrisă Comisiei Europene în care a întrebat ce măsuri poate implementa Comisia pentru a se asigura că autoritățile române vor lua măsurile necesare pentru construirea Autostrăzii Târgu Mureș - Iași - Ungheni, prevăzută a fi inclusă în Rețeaua Transeuropeană de Transport - TEN-T Centrală până în 2030.

Conținutul integral al interpelării:

„Regiunea Nord-Est a României este una dintre cele mai puțin dezvoltate regiuni din Uniunea Europeană. O cauză a acestei situații o reprezintă lipsa unei infrastructuri adecvate și a interconexiunii cu alte regiuni. Acesta este motivul pentru care construcția Autostrăzii Târgu Mureș - Iași - Ungheni este o prioritate și ar putea să contribuie semnificativ la dezvoltarea regiunii.

Autostrada face parte din Rețeaua TEN-T centrală, astfel, poate fi finanțată prin intermediul fondurilor structurale acordate de Uniunea Europeană. Din păcate, la nivel național nu a fost luată nicio măsură concretă pentru a pune în practică acest proiect important.

Luând în considerare angajamentele asumate de România și obiectivele Uniunii Europene de a finaliza Rețeaua TEN-T Centrală până în 2030, cum ar putea fi afectată România de nerespectarea acestor obligații? Care sunt măsurile pe care Comisia le poate implementa pentru a se asigura că autoritățile naționale vor lua măsurile necesare în acest sens?”

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.