Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Siegfried Mureșan provoacă revolta unui lider ALDE: 'Trebuie să înțeleagă că Bruxelles-ul nu este Stambulul din trecut'

facebook
siegfried muresan

Vicepreședintele ALDE Marian Cucșa a declarat, vineri, că „mutarea conflictului politic din România la Bruxelles este o acțiune gravă prin care politicienii iresponsabili își denigrează propria țară” și le-a transmis acestora că ”Bruxelles-ul nu este Stambulul din trecut”.

”România se află într-un an aniverar, un an în care celebrăm 100 de ani de la Marea Unirea. Un asemenea eveniment trebuia să reprezinte un moment de stabilire a priorităților pentru viitor, dar și de stabilire a proiectelor importante pentru România, în jurul cărora să se coaguleze toate eforturile, politice și civice. Nu vedem însă așa ceva. În schimb, avem de a face cu o radicalizare a discursului politic, a acțiunilor unor partide de opoziție disperate să pună mâna pe putere, iar odată cu acest discurs agresiv vedem acțiuni violente la nivelul societății, toate având drept principal scop apărarea instituțiilor de forță, a statului paralel. 2018 trebuia să fie un an al dialogului, al cooperării în interesul României, dar am avut de a face cu acţiuni şi discursuri violente, presărate cu jigniri, înjurături și cu un nou stil de a face politică în Parlament, cu huiduieli, cu manifestaţii violente”, a declarat, potrivit unui comunicat de presă, vicepreședintele ALDE Marian Cucșa.

Victor Ponta, băgat în ceață de filosofia lui Daea: 'Am înțeles, încă o mare porcărie din vremea pestei lui Dragnea'

El a mai spus că ziua de 1 Decembrie va fi momentul culminant al Anului Centenar, însă după România se pregătește pentru un moment foarte important, respectiv președinția Consiliului Uniunii Europene.

Cum ne vom prezenta noi în fața partenerilor europeni deţinând preşedinţia Consiliului European, cu toate aceste scandaluri fără sfârşit? Sunt foarte dezamăgit de felul în care unii politicieni înțeleg să facă politică, deoarece ne afectează în special pe plan extern. Cu doar trei luni până la preluarea președinției Consiliului Uniunii Europene, România intră în lumina reflectoarelor la nivelul Uniunii Europene, din cauza dorinței sadice a unor reprezentanți la Bruxelles de a pune la colț țara noastră. România se află din nou în situația de a fi subiect de discuție în Parlamentul European ca urmare a solicitărilor venite din partea prietenilor europeni ai reprezentanților opoziției din România. Manipulările și dezinformările pe care le-au propagat reprezentanții opoziției, alături de unele grupări care se prezintă ca fiind drept civice nu au făcut decât să creeze o imagine negativă a țării noastre”, a adăugat Cucșa.

Liderul ALDE a susținut că România nu e nici pe departe cea mai coruptă sau țara cu cele mai mari probleme din Uniunea Europeană.

Adrian Năstase intervine, cu mănuși de catifea, în conflictul care ZGUDUIE PSD

”Desigur, alte țări nu au politici pe care noi îi avem noi la Bruxelles. Germania, Olanda, Italia nu au un Siegfried Mureșan, o Monica Macovei sau alți reprezentanți ai opoziției de la București. Atunci când vine vorba de apărarea intereselor propriilor state, eurodeputații din alte țări au o poziție comună. La noi, câțiva europarlamentari urmăresc denigrarea țării, considerând că astfel își câștigă capital electoral. Acești politicieni nu înțeleg un lucru: prin externalizarea disputelor din țară, de pierdut are România. Țara noastră este ținută în continuare la poarta Schengen pentru că în țară avem politicieni care țin capul plecat și care atunci când vine vorba de criticat propria țară sunt primii. Politicienii din România trebuie să înțeleagă însă că Bruxelles-ul nu este Stambulul din trecut. Politicienii care își asumă rolul de yes-meni și se duc la Bruxelles ca la Înalta Poartă afectează interesele României. (...) Țara noastră este pusă la zid pentru că avem prea puțini lideri politici care să vorbească în exterior. Acei politicieni care vor folosi prilejul dezbaterii din Parlamentul European pentru a spune că România ar trebui să fie sancționată își trădează țara pentru 30 de arginți. Am văzut genul acesta de comportament la oamenii din guvernarea Cioloș, iar acești politicieni fac mari deservicii României. Politicienii români care își denigrează țara la Bruxelles nu mai au ce căuta acolo. Este unul dintre motivele pentru care votul de anul viitor, de la alegerile europarlamentare, este așa de important”, a conchis Marian Cucșa.

Europarlamentarul PNL Siegfried Mureșan a anunțat, joi, că Parlamentul European va adopta o rezoluție despre situația din România în cea de-a doua sesiune plenară din luna octombrie.

”Avem noutăți despre dezbaterea privind situația din România care va avea loc în Parlamentul European: dezbaterea în plen va avea loc în prima sesiune plenară din luna octombrie (1-4 octombrie).
Parlamentul European va adopta o rezoluție despre situatia din România în cea de-a doua sesiune plenară din luna octombrie (22-25 octombrie). Prim-ministrul Guvernului României va fi invitat la dezbaterea de la începutul lunii octombrie”, a scris europarlamentarul Siegfried Mureșan pe Facebook.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.