Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Siegfried Mureșan: 'Scrisoarea Comisiei JURI către președintele PE arată clar că Rovana Plumb nu mai poate fi comisar'

facebook
siegfried muresan

Siegfried Mureșan a declarat, pentru MEDIAFAX, că reprezentanții Comisiei JURI au transmis președintele PE David Sassoli o scrisoare îi care îi comunică faptul că Rovana Plumb nu mai poate fi comisar european. Avizul pozitiv al Comisiei era indispensabil, mai spune eurodeputatul PNL.

Citește și: Olguța Vasilescu îl laudă pe ministrul preferat de Liviu Dragnea: ‘Urmează să lanseze luna aceasta’

„Scrisoarea adresată de președintele Comisiei Juridice președintelui Parlamentului European spune negru pe alb că Rovana Plumb nu-și poate exercita funcția fiindcă nu respectă tratatele Uniunii Europene și Codul de conduită al comisarilor europeni. Cu acest aviz negativ, Rovana Plumb nu poate fi comisar european deoarece avizul pozitiv al Comisiei Juridice era o condiție indispensabilă pentru ca procedura de numire a comisarului să poată continua”, a afirmat Siegfried Mureșan, luni, pentru MEDIAFAX.

Liberalul a adăugat că președintele Comisiei pentru Afaceri Juridice îi cere lui David Sassoli să fie ținută la curent cu pașii următori pe care îi va face președintele ales al Comisiei Europene Ursula von der Leyen.

„Președintele Comisiei Juridice cere președintelui Parlamentului European să trimită această informație președintei alese a Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, și să țină la curent Comisia Juridică cu pașii următori ai președintei Comisiei. Asta nu înseamnă că Rovana Plumb nu este respinsă. Înseamnă că Ursula von der Leyen trebuie să trimită viitoarele nominalizări, iar Comisia Juridică își va exercita prerogativele în procedura de numire așa cum le-a exercitat și până acum”, a completat Mureșan.

Citește și: Klaus Iohannis intervine în scandalul momentului! Solicitare de ultim moment către Viorica Dăncilă .

Comisia pentru Afaceri Juridice (JURI) a Parlamentului European a decis, luni, prin vot, că Rovana Plumb și Laszlo Trocsanyi nu sunt apți pentru funcția de comisar european, a anunțat europarlamentarul PNL Rareș Bogdan. Comisia a trimis ite o scrisoare către președintele PE David Sassoli.

Ursula von der Leyen, preşedintele-ales al Comisiei Europene, a cerut luni României şi Ungariei să propună „persoane adecvate” şi care să corespundă portofoliilor alocate, avertizând că în caz contrar ar putea solicita alte propuneri.

Ursula von der Leyen „aşteaptă noi nume” din partea României şi Ungariei, a declarat un purtător de cuvânt al Comisiei Europene citat de site-ul Politico.eu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.