Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Siegfried Mureșan cere demisia conducerii ANT: Ne-a făcut de rușine în ochii întregii lumi

siegfried

Europarlamentarul PMP Siegfried Mureșan cere demisia conducerii Autorității Naționale pentru Turism și solicită Guvernului să ancheteze modul în care instituția se ocupă de promovarea țării în afară, după ce la cel mai mare târg internațional de vacanțe și călătorii din Elveția România are o masă cu 10 pliante la propriu, un afiș și două manechine hidoase din plastic îmbrăcate în niște imitații de costume populare.

”Cer Guvernului să dispună imediat o anchetă la ANT, care să identifice responsabilii pentru o astfel de prezentare a țării noastre la un târg internațional de turism și ca aceștia să fie imediat trași la răspundere. Până atunci, chiar astăzi se impune demisia conducerii Autorității Naționale pentru Turism, care este plătită din bani publici ca să promoveze țara noastră ca destinație turistică, dar ne-a făcut de rușine în ochii elvețienilor și ai întregii lumi. Așa ceva nu poate fi trecut cu vederea!”, scrie eurodeputatul pe pagina de Facebook.

targSiegfried Mureșan publică două fotografii pentru a arăta cum se prezintă România la cel mai mare târg internațional de vacanțe și călătorii din Elveția.

”Incredibil! Să fie acesta standul turistic al României la Fespo Zürich 2016, cel mai mare târg internațional de vacanțe și călătorii din Elveția??? O masă cu 10 pliante la propriu, un afiș și două manechine hidoase din plastic îmbrăcate în niște imitații de costume populare, care nu au nimic, dar nimic în comun cu portul tradițional românesc???... Am găsit aseară pe internet fotografiile de mai jos făcute la Fespo Zürich 2016 în standul amenajat de Autoritatea Națională pentru Turism (ANT), adică de statul român...Cum era de așteptat, căutând pe Google, nu găsești nici măcar o știre despre standul României de la Fespo Zurich 2016 nici în presa de limbă engleză și nici în cea de limbă germană, ci doar o singură știre în limba română publicată de agenția noastră națională de presă, Agerpres. Atât. Decât așa o participare, mai bine România ar fi lipsit de la această expoziție!”, mai scrie europarlamentarul român.

Siegfried Mureșan mai spune că Autoritatea Națională pentru Turism strică pur și simplu promovarea care s-a făcut până acum țării noastre din fondurile europene, dar și din proprii bani de investiții ai operatorilor privați din turism.

”Dacă nu avem bani să ne prezentăm așa cum trebuie la cele mai importante târguri internaționale pentru unul dintre domeniile cu cel mai mare potențial de dezoltare, turismul românesc, mai bine participăm la un sigur astfel de eveniment, dar o facem decent, sau mai bine nu mergem niciunde”, a mai menționat eurodeputatul.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.