Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Siegfried Mureșan: După 11 iulie să existe un Guvern proeuropean

siegfried muresan

Invitat la o emisiune TV, Siegfried Mureșan, a declarat că buna desfășurare a scrutinului parlamentar din iulie este prioritatea zero pentru deblocarea sprijinului financiar oferit de comunitatea europeană, transmite știri.md

„Este cel mai mare pachet de asistență economică oferit vreodată Republicii Moldova de către Uniunea Europeană. E simplu, de la Republica Moldova se dorește justiție corectă, liberă, care să dea aceleași decizii pentru toată lumea. Administrație publică tranparentă, competentă, în folosul cetățeanului. Este important ca după alegerile din 11 iulie să existe un Guvern proeuropean care să se apuce imediat de treabă”, a spus Siegfried Mureșan în cadrul emisiunii „În Profunzime” de la ProTV Chișinău.

Potrivit oficialului, prin anunțul privind alocarea condiționată a banilor, comunitatea europeană nu și-a propus să influențeze preferințele electoratului din Republica Moldova în preajma scrutinului parlamentar anticipat.

„Nu are o legătură directă cu alegerile, noi când ne-am apucat de lucru la acest pachet, la finalul lunii ianuarie, nu știam că în Republica Moldova vor fi alegeri anticipate și nici nu știam când acestea vor avea loc”, a precizat europarlamentarul român.

Acum două zile, Comisia Europeană a anunțat un pachet de asistență financiară de până la 600 de milioane de euro pentru redresarea economică a Republicii Moldova pentru perioada 2021-2024.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.