Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Siegfried Mureșan: Grupul PPE cere o alocare mai echitabilă a fondurilor europene pentru agricultură între statele Uniunii Europene

Facebook
Siegfried Mureșan

Siegfried Mureșan (PPE / PNL), vicepreședinte al Grupului PPE din Parlamentul European responsabil pentru buget și politicile agricole:

„Grupul PPE, cel mai mare grup politic din Parlamentul European, a adoptat astăzi moțiunea redactată sub coordonarea mea privind obiectivele noastre pentru agricultura europeană.

În documentul adoptat, solicităm, în primul rând, un buget mai mare pentru Politica Agricolă Comună (PAC) a Uniunii Europene. Vrem ca fermierii europeni să aibă venituri decente pentru a putea produce în continuare, ca și până acum, alimente la calitate ridicată și la prețuri avantajoase pentru toată lumea. Vrem să creștem investițiile în mediul rural, astfel încât oamenii să se bucure de același nivel de trai la sate ca la orașe.

Vrem să creștem sprijinul european pentru tinerii fermieri pentru ca aceștia să își dorească să continue să facă agricultură și să poată să-și dezvolte fermele. Pentru toate acestea, avem nevoie de un buget mai puternic al Politicii Agricole Comune.

În același timp, insistăm pentru o distribuție echitabilă a fondurilor din PAC atât între țările membre, cât și între fermierii din același stat membru. Fermierii europeni au toți aceleași drepturi, iar acest lucru trebuie să se vadă și prin modul în care distribuim banii europeni.

În moțiunea adoptată astăzi, mai susținem creșterea investițiilor în cercetarea și inovarea din agricultură pentru ca producția agricolă să fie mai sustenabilă și mai prietenoasă cu mediul.

Nu în ultimul rând, susținem un comerț internațional liber, dar bazat pe reguli. De aceea, spunem clar: produsele agricole importate în Uniunea Europeană trebuie să îndeplinească standarde de mediu, sanitare, fitosanitare, de bunăstare a animalelor și sociale echivalente cu cele așteptate de la propriii noștri producători agricoli.

Agricultura va reprezenta unul dintre punctele principale ale strategiei Grupului PPE și a Partidului Național Liberal pentru alegerile europene din 2024, pornind de la moțiunea adoptată astăzi.”

content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.