Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Siegfried Mureşan: Parlamentul European a respins ideea unei moţiuni de cenzură împotriva Comisiei Europene

epochtimes-romania
siegfried muresan

Parlamentul European a respins ideea unei moţiuni de cenzură împotriva Comisiei Europene în cazul în care executivul UE va vira Poloniei fonduri din Mecanismul de Redresare şi Rezilienţă înainte de îndeplinirea condiţiilor privind respectarea statului de drept, respingând un amendament în acest sens al grupului Verzilor la rezoluţia PE privind PNRR-ul Poloniei, a declarat eurodeputatul român Siegfried Mureşan, potrivit Agerpres.

"La începutul acestei săptămâni, câţiva europarlamentari au propus în Parlamentul European iniţierea unei moţiuni de cenzură împotriva Comisiei Europene în cazul în care Comisia va vira Poloniei fonduri din Mecanismul de Redresare şi Rezilienţă înainte de îndeplinirea condiţiilor privind respectarea statului de drept", a postat Mureşan joi pe Facebook.

Iniţiativa a fost anunţată luni de trei membri de marcă ai grupului Renew Europe, respectiv olandeza Sophie in't Veld, fostul premier belgian Guy Verhofstadt şi vicepreşedintele grupului, Luis Garicano (Spania).

Dacă Ursula von der Leyen, preşedinta Comisiei Europene, "continuă să refuze să aplice cu seriozitate regulile de condiţionalitate privind statul de drept", care vizează condiţionarea plăţii fondurilor europene de respectarea cu stricteţe de către statele membre a drepturilor fundamentale, "îi vom retrage susţinerea noastră", a spus atunci Guy Verhofstadt.

În ceea priveşte dorinţa de a introduce o moţiune de cenzură, a precizat Mureşan, "această idee a luat forma unui amendament depus de Grupul Verzilor la rezoluţia Parlamentului European privind PNRR-ul Poloniei", adoptată joi cu 411 voturi pentru, 129 împotrivă şi 31 de abţineri.

"Amendamentul a fost respins, obţinând doar 161 de voturi din 568 de voturi valabil exprimate. Pentru ca o moţiune de cenzură împotriva Comisiei Europene să fie adoptată, este nevoie de o majoritate de două treimi din voturile exprimate ,n Parlamentul European'', iar acest amendament nu a obţinut nici măcar o treime din voturi şi a fost respins, a mai menţionat Siegfried Mureşan, care este vicepreşedinte al grupului Partidului Popular European (PPE) în PE.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.