Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Siegfried Mureşan: Săptămâna aceasta va avea loc la Bucureşti cel mai important eveniment politic de anul acesta din Uniunea Europeană

Facebook/ Siegfried Mureșan
Siegfried Mureșan

Europarlamentarul liberal Siegfried Mureşan a declarat că la Bucureşti va avea loc Congresul Partidului Popular European care este cel mai important eveniment politic în Uniunea Europeană. La acest congres va fi ales candidatul PPE la preşedinţia Comisiei Europene, iar pentru această funcţie cel mai probabil va fi susţinută Ursula von der Leyen.

”Săptămâna aceasta va avea loc la Bucureşti cel mai important eveniment politic care va avea loc anul acesta în Uniunea Europeană, Congresul Partidului Popular European, la care vom alege candidatul Partidului Popular European pentru poziţia de preşedinte al Comisiei Europene. Vom face strategia pentru alegerile europarlamentare şi vom adopta programul de guvernare al Europei pe următorii 5 ani, manifestul nostru electoral. Şi de vreme ce Partidul Popular European este cea mai mare familie de partide politice şi va câştiga alegerile europarlamentare din luna iunie, ceea ce vom decide la Bucureşti la fi piatra de temelie pentru conducerea guvernarea Uniunii Europene în următorii 5 ani. De aceea este cel mai important eveniment politic care are loc anul acesta în Uniunea Europeană”, a declarat Siegfried Mureşan, sâmbătă, la emisiunea Insider Politic de la Prima TV.

Potrivit lui Mureşan vor veni la Bucureşti toţi şefii de state şi de guverne aparţinând PPE, dar şi preşedinţi şi prim-miniştri.

”Va veni preşedinta Comisiei Europene, va veni preşedinta Parlamentului European şi şefi de state şi de guverne din ţările vecine, de exemplu preşedinte al Republicii Moldova”, a arătat Mureşan.

Întrebat dacă va fi susţinută Ursula von der Leyen pentru funcţia de preşedinte al Comisiei Europene, europarlamentarul liberal a precizat că aceasta îşi doreşte cel de-al doilea mandat.

”Ştim că e preşedinte acum şi ştim de săptămâna trecută că îşi doreşte un al doilea mandat. Ca atare, la Bucureşti vom face următorul lucru: noi, toate partidele proeuropene de centru-dreapta din Europa, Partidul Naţional Liberal din România şi colegii din alte state, o vom vota în cadrul unei proceduri de vot, altfel decât alte familii politice care obişnuiesc doar să aclameze, să aplaude. Noi vom avea o procedură de vot secretă cu urnă, pentru ca delegaţii din toate ţările membre ale Uniunii Europene să poată decide dacă o doresc sau nu în continuare pe Ursula von der Leyen, preşedinta Comisiei Europene în următorii 5 ani. Vom avea o procedură de vot şi sunt convins că ea va fi aleasă drept candidată cu o majoritate largă şi din acel moment va deveni candidatul nostru pentru poziţia de preşedinte al Comisiei Europene. Acest lucru cred că e un lucru bun din două motive. Unu, e corect să spui oamenilor înainte de alegeri ce vei face cu votul lor după alegeri, iar noi spunem că, dacă noi câştigăm alegerile, ea va fi preşedinta Comisiei Europene. Şi acest lucru e bun şi dintr-un al doilea motiv: a fost o preşedintă bună a Comisiei Europene, a condus bine Uniunea Europeană în vremuri dificile. Ca atare, nu spun sigur acum că ea va fi viitoarea preşedintă, ci spun că, dacă vom câştiga alegerile, ea va fi viitoarea preşedintă şi cred că le vom câştiga”, s spus Mureşan.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.