Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SIF Banat-Crişana a achiziţionat terenul IMGB, cea mai mare suprafaţă tranzacţionată în ultimii 10 ani

Facebook
imgb

SIF Banat-Crişana a semnat contractul de vânzare-cumpărare pentru achiziţionarea terenului pe care se află platforma industrială IMGB, de 540.000 de metri pătraţi, cea mai mare suprafaţă tranzacţionată, în ultimii zece ani, în România, potrivit unui comunicat al firmei Crosspoint Real Estate, intermediarul tranzacţiei.

Finalizarea tranzacţiei este condiţionată de obţinerea acordului Consiliului Concurenţei, potrivit agerpres.ro.

Citește și: Liviu Pleșoianu promovează teoria conspirației: mișcarea globală de TREZIRE a umanității! Se apropie o catastrofă

"SIF Banat-Crişana informează investitorii că la data de 4 septembrie 2020 a semnat contractul de vânzare-cumpărare pentru achiziţionarea pachetului de acţiuni reprezentând 99,92% din capitalul social al Doosan IMGB SA, societate cu sediul în Bucureşti, Şoseaua Berceni, nr. 104. Finalizarea tranzacţiei este condiţionată de obţinerea acordului Consiliului Concurenţei, în conformitate cu legislaţia aplicabilă. SIF Banat-Crişana a fost asistată la realizarea tranzacţiei de către Biriş Goran SPARL şi Crosspoint Real Estate. Vom informa în mod corespunzător investitorii cu privire la evenimentele ulterioare apărute în legătură cu derularea tranzacţiei", se spune în comunicat.

Potrivit sursei citate, aceasta este cea mai mare suprafaţă de teren tranzacţionată în ultimii zece ani, în România, respectiv 540.000 de metri pătraţi (exceptând terenurile agricole).

Crosspoint Real Estate mai are în derulare încă patru tranzacţii în Capitală, în valoare de peste 55 milioane de euro, care reprezintă terenuri pentru dezvoltatori de retail sau rezidenţial. De asemenea, compania a realizat şi are în desfăşurare tranzacţii de terenuri şi în oraşele secundare, având tranzacţii semnificative, închise sau în desfăşurare şi în judeţele Bacău, Brăila, Alba, Vaslui, Timiş, Constanţa, Braşov, Mureş sau Iaşi.

Citește și: Gabriela Firea explică explozia numărului de cazuri de COVID-19 în Bucureşti: 'Sunt foarte mulţi din alte judeţe ale ţării'

Salariaţii Întreprinderii de Maşini Grele Bucureşti (IMGB) au protestat, la începutul lunii martie, în faţa Guvernului, împotriva intenţiei proprietarului coreean al fabricii de a o închide şi de a vinde terenul pe care se află platforma industrială. Protestatarii solicitau Guvernului să intervină pentru salvarea de la închidere a întreprinderii.

Ministrul Economiei, Virgil Popescu, declara pe 5 martie că este nevoie de un nou investitor la IMBG, care să continue activitatea, întrucât este de neacceptat ca utilajele de acolo să fie vândute la fier vechi.

"Este o întreprindere privată, din păcate, care nu şi-a respectat intenţiile de 'gentlemen agreement' ca acea activitate să funcţioneze. Avem o pârghie: au fost exceptaţi de la plata certificatelor verzi pe o lungă perioadă. O să urmărim dacă această exceptare s-a materializat în investiţii, aşa cum trebuia să fie, şi o să vedem ce măsuri vom lua după ce verificăm acest lucru", a spus Popescu.

Potrivit acestuia, compania va trebui să returneze acel ajutor, dacă nu a respectat legea.

"Dacă nu au respectat destinaţia banilor pe care i-au obţinut prin exceptarea de la plata certificatelor verzi, atunci ar trebui să-i ramburseze. Eu totuşi sper ca ei să-şi găsească un alt investitor care să vrea să continue, pentru că e de neacceptat ca acele utilaje care sunt unice în România să fie tăiate la fier vechi", a susţinut ministrul.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.