Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Sigmar Gabriel şi-a anulat o călătorie în Irak după o dispută cu Bagdadul privind o vizită în Kurdistan

 Sigmar Gabriel

Ministrul german de externe, Sigmar Gabriel, şi-a anulat o călătorie în Irak, ce urma să aibă loc în următoarele două săptămâni, după o dispută cu Bagdadul referitoare la o vizită în Kurdistanul irakian, a relatat joi revista germană Der Spiegel, citată de agenţia DPA.

Potrivit publicaţiei, guvernul irakian a blocat o vizită în regiunea autonomă Kurdistan din nordul Irakului. Aproape 150 de militari germani participă la instruirea trupelor kurde peshmerga angajate în lupta împotriva grupării extremiste Stat Islamic. Nici măcar intervenţia cancelarului german, Angela Merkel, nu l-a putut convinge pe premierul irakian, Haider al-Abadi, să-i permită ministrului Sigmar Gabriel să efectueze o vizită în Kurdistan. Ministrul german a refuzat să întreprindă numai o vizită la Bagdad.

Relaţiile dintre Bagdad şi Erbil sunt tensionate în legătură cu referendumul de independenţă din 25 septembrie desfăşurat în Kurdistan şi în zonele disputate, inclusiv provincia Kirkuk, bogată în petrol. Circa 92 % dintre kurzi au votat în favoarea independenţei la referendum, pe care Bagdadul l-a declarat neconstituţional, conform Agerpres. Curtea Supremă Federală a Irakului a decis de asemenea că referendumul este neconstituţional.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.