Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Desființarea SIIJ: Ionuț Moșteanu reclamă că majoritatea guvernamentală se întâlnește pe ascuns cu Comisia de la Veneția

Inquam Photos - George Călin
Inquam Ionuț Moșteanu

Purtătorul de cuvânt al USR, Ionuţ Moşteanu, a menţionat că a aflat "pe surse" că joi va avea loc o întâlnire a parlamentarilor români cu reprezentanţii Comisiei de la Veneţia, pe tema proiectului privind Secţia pentru investigarea infracţiunilor din Justiţie, întâlnire la care nu au fost invitaţi membrii tuturor grupurilor parlamentare.

"Am aflat ieri pe surse prin Parlament că mâine urmează să fie o întâlnire a reprezentanţilor Parlamentului României cu reprezentanţii Comisiei de la Veneţia fix pe această temă, SIIJ, pentru că USR a sesizat, prin intermediul Adunării Parlamentare, Comisia de la Veneţia pe acest nou proiect. Ar fi fost normal să fie reprezentanţi ai tuturor grupurilor parlamentare la această întâlnire, pentru că Parlamentul României nu înseamnă Iulia Scântei şi doamna Laura Vicol, înseamnă toate grupurile parlamentare", a spus Moşteanu, la Palatul Parlamentului.

El a adăugat că la şedinţa Birourilor permanente reunite de marţi l-a întrebat pe preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, dacă ştie ceva despre această întâlnire, iar acesta i-a spus că nu ştie să fie o astfel de şedinţă.

"Mi se pare îngrijorător că preşedintele Camerei Deputaţilor şi unul din liderii coaliţiei de guvernare nu ştie că se întâmplă astfel de şedinţe importante, pentru că SIIJ este important pentru MCV, este important pentru Schengen. Ar fi trebuit să fie pus la curent cu această întâlnire. Astăzi am făcut o solicitare din partea grupurilor USR de la Senat şi de la Camera Deputaţilor către preşedinţii celor două camere pentru a permite accesul unui reprezentant al USR în această discuţie de mâine dimineaţă cu Comisia de la Veneţia pe tema SIIJ", a spus Moşteanu.

Deputaţii au aprobat, luni, proiectul de lege privind desfiinţarea Secţiei pentru investigarea infracţiunilor din justiţie, cu 205 voturi "pentru", 90 de voturi "împotrivă" şi o abţinere.

Proiectul de lege are ca obiect de reglementare desfiinţarea Secţiei pentru investigarea infracţiunilor din justiţie din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, stabilindu-se o serie de măsuri tranzitorii care decurg din această operaţiune şi propunându-se abrogarea prevederilor care fac referire la această secţie.

Totodată, prin proiect este stabilită competenţa de efectuare a urmării penale pentru infracţiunile săvârşite de judecători şi procurori numai de către procurorii anume desemnaţi de către procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, la propunerea Plenului Consiliului Superior al Magistraturii, care îndeplinesc anumite condiţii de vechime şi experienţă profesională.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.