Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Silvia Dinică (USR) către ministrul Eugen Teodorovici: 'Nu consideraţi că le datoraţi românilor o demisie de onoare?'

Inquam Photos / George Calin
eugen teodorovici

Senatorul USR Silvia Dinică a declarat, luni, la dezbaterea moţiunii simple împotriva ministrului de Finanţe, Eugen Teodorovici, că acesta ar trebui să demisioneze având în vedere deciziile pe care le-a luat în mandatul său, potrivit agerpres.ro.

Citește și: S-a dat ordin! Cutremur pe piață! Lovitură pentru Vodafone, RCS&RDS și ceilalți mari jucători

Dinică a susţinut că există mai multe dovezi care indică faptul că ministrul Teodorovici "a făcut rău" şi, în consecinţă, acesta ar trebui să demisioneze "aşa cum a promis".

Citește și: A fost apăsat butonul de panică! Trocul făcut de Liviu Dragnea

"Avem mai multe dovezi: inconsecvenţa politicilor fiscale pe care le-aţi girat a dus la fluctuaţii mari ale cursului valutar, afectând direct românii cu credite în valută; haosul fiscal pe care l-aţi coordonat a determinat creşterea bruscă a ROBOR afectând românii cu credite în lei; (...) într-o singură zi ne-aţi împrumutat cât pentru tot anul 2018; (...) aţi promis informatizarea ANAF, iar site-ul ANAF este nefuncţional în cea mai mare parte a timpului, ceea ce înseamnă aglomeraţie şi haos la ghişee şi dispreţ pentru angajaţii ANAF care lucrează printre munţi de dosare. (...) Acestea sunt doar câteva exemple de inconsecvenţă, de decizii luate fără studii de impact, fără consultare şi fără transparenţă decizională care au afectat direct românii. Întorcându-ne la promisiunea făcută de dumneavoastră, având în vedere că aceste decizii au avut şi încă au consecinţe negative asupra marii majorităţi a românilor, nu consideraţi că le datoraţi o demisie de onoare?", a transmis Dinică, la dezbaterea moţiunii în plenul Senatului.

Citește și: Toți românii cu Prima Casă sunt vizați! Mutarea pe care o pregătește Guvernul Dăncilă

Moţiunea simplă "Eugen Teodorovici, românii îţi cer să demisionezi!", iniţiată de 38 de senatori de la PNL şi USR, a fost respinsă luni în plenul Senatului. În favoarea moţiunii s-au exprimat 27 de senatori, 70 au votat împotrivă şi nouă s-au abţinut.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.