Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Silviu Coșa (prefectul județului Constanța): 'Constanța va avea un campus nou, dedicat învățământului dual, finanțat prin PNRR'

M. C.
Silviu Coșa

Prefectul județului Constanța, Silviu Iulian Coșa, anunță depunerea documentației pentru un nou proiect finanțat din fonduri PNRR: un campus dedicat învățământului dual, care va deservi 650 de elevi și studenți.

Proiectul este inițiat de către Universitatea Ovidius, cu sprijinul Prefecturii Constanța, autorităților locale instituțiilor de învățământ și agenților economici din Constanța.

De noul campus integrat, Ovidius Engineering HUB, ar putea beneficia cel puțin 650 de elevi și studenți, pregătiți în regim dual. Aceștia se vor pregăti profesional într-un cadru integrat, care cuprinde, printre altele, cămin cu locuri de cazare, cantină cu 150 de locuri, 18 laboratoare de specialitate și alte 6 laboratoare de digitalizare. Valoarea proiectului este de aproximativ 135 de milioane de lei.

”Avem în față un exemplu concludent de angajament, pe termen lung, pentru educația constănțeană. Vorbim despre un proiect care se extinde pe o perioadă de 15 ani, dedicat viitoarelor generații de profesioniști ai județului Constanța” a subliniat prefectul județului Constanța, Silviu Coșa.

În consorțiul de proiect se află și Nuclearelectrica, unul dintre cei mai importanți angajatori din județ, de înaltă specializare.

”Sunt sigur că acest campus va primi susținerea și finanțarea necesare pentru a deveni realitate. Cred că este unul dintre singurele proiecte care a reușit să aducă, în același consorțiu, UAT-uri, unități importante de învățământ liceal și universitar alături de cei mai mari angajatori din județ”, a mai specificat Silviu Coșa.

Prefectura Constanța este partener în consorțiul de proiect pentru construcția și dezvoltarea unui campus integrat, dedicat învățământului dual. Prefectul județului, Silviu Coșa a mai specificat că proiectul este unul crucial pentru captarea forței de muncă specializate în județul Constanța.

”Campusul integrat va deveni un centru de gravitație nou pentru forța de muncă specializată în județul Constanța. În opinia mea, acest proiect este crucial pentru ca mediul economic din Constanța să capteze noi generații de specialiști”, a continuat prefectul Constanței, Silviu Iulian Coșa.

Învățământul dual presupune pregătirea elevilor sau studenților la locul de muncă. Agenții economici beneficiază de forță de muncă în specializare, iar studenții sau elevii sunt plătiți ca să învețe.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.