Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Silviu Mănăstire, după moartea lui Prigojin: 'Știu că sună a teorie a conspirației'

Radu Pop
Inquam Photos
silviu manastire

Silviu Mănăstire, după moartea lui Prigojin: 'Știu că sună a teorie a conspirației'

Silviu Mănăstire a comentat, pe pagina sa de socializare, accidentul aviatic în care și-a pierdut viața liderul grupării paramilitare Wagner, Evgheni Prigojin, dar și despre ceea ce se va întâmpla în continuare

"Niște gânduri privind avionul lui Prigojin

Exista doua tendințe clare in așa-numita propaganda suveranista, adică fesebista, putinista, ca tot un drac e: unu, ideea de a relativiza pe toate palierele de discutie războiul declanșat de Rusia împotriva Europei de fapt - Ucraina este doar o piesa aflata pe granița cu Imperiul Asiatic Rus - și, doi, circularea/ sau ventilarea diverselor teze ale propagandei putiniste sub noțiuni susținute cu agresivitate de genul: “suveranism”, “nu ne vindem țara”, “dacii liberi in Europa”, foste diverse banalități din recuzita Vatra Românească, anii ‘90.

De fapt, lucrurile sunt simple, dacă gruparea hauristo- moscovita ajunge din greșeala la putere, un vis umed, nerealizabil practic, pentru ca sunt multe milioane de romani decenti și de bun simt care își doresc normalitate si apartenența la Europa, atunci, in aceasta distopie, in maxim șase luni suntem in faliment/ blocaj politic si social.

Europa nu va plăti un cent unui asemenea guvern iar la vârful fondurilor de investiții decizia ar fi la fel de simplă: România nu mai primește bani sa își finanțeze datoria. Oricine ar fi in locul lor, chiar si “un Vasile din colțul blocului”, ar proceda la fel: de ce sa finanțezi niște dementi rusofili? Ii trimiți eventual in brațele lui Putin. Vedeți vreun scenariu, vreo șansa, in care Rusia ar finanța cu o rubla, o singura rubla, Romania? Inafara idioțiilor utili suveraniști, care la rândul lor păcălesc alti naivi, care n-ajung nici măcar la rubla aia găurită. După ce Rusia a jefuit Romania timp de 20 de ani prin sovromuri?

Știu ca suna a teorie a conspirației, știu ca ati vrea sa va dati cu fundul de pământ de frustrare… va place sau nu va place, noi, “dacii liberi” avem nevoie de mulți bani sa ținem in viața țărișoara, Statul, Patria etc Și sa nu credeti ca exista vreun băiat de asta neterminat gen Georgica SIEmion care are in șifonier vreo 100 de miliarde de euro sa plătească datoriile, sa plătească salariile si pensiile, an de an, mărite la timp, perpetuu. Sau dacă alegeți sa credeti așa ceva, e treaba voastră, nu costa nimic sa fi prost sau naiv. In prima faza nu costa, cât dai cu ștampila, însă, in episodul doi, sa nu te mire ca romanii verzi pe care i-ai votat sting lumina “la țara” sau fug cu mobilierul din palatul Victoria.

Astfel, decizia politica pentru 2024 nu este, sa fim cinstiti pana la capăt, deloc plăcută sau ideală. Motivul nespus: nu ne place pentru ca nu este o decizie emoțională, cum ne face noua placere de fapt, popor latin, nu are rost sa fim ipocriți. Noua ne place sa facem revoluții “ca la Ploiesti” si a doua zi sa ne trezim din mahmureala si sa ne intrebam cine achita naibii nota de plata.

Decizia reala este una pragmatica: adică, mai vrem in Europa? Hai sa decidem in 2024! Vrem sa păstram ce am câștigat și ce am primit in 15 ani de apartenența la civilizatie? Sau nu.

Știu ca nici ideea faptului ca am primit nu e foarte plăcută pentru mulți romani, ca, deh, exista orgolii parohiale, pe care toți le avem mai mult sau mai puțin. Este cert însă ca am primit mai mult “de la Europa” decit am dat și trebuie sa acceptam acest fapt evident. Este suficient sa te te uiți la fotografiile României, din marile orașe pana in mediul rural, in egala măsura, din anii 2007- 2009, și sa le compari cu imaginile anului 2023. Pentru sofisticați e suficient sa compare PIB-ul anilor 2008- 2009 cu PIB-ul de astăzi al țării.

In concluzie, politic si simplu spus, văzând cât de puternica si bine finanțată este propaganda putinista, susținută de canalele social- media americane de altfel dar si chineze, pe fondul unor frustrări generale reale din societate cauzate de disparități și nedreptate, rezulta următorul fapt: singurul partid care poate aduce Moscova la putere pe Dâmbovița in 2024 este Partidul Social Democrat (PSD). O gruparea din interiorul acestui partid, de fapt. Restul este zgomot de fond și bâlci politic.

PS: Pentru trolii hauristi care se vor grăbi sa își verse micțiunile in comentariile de mai jos le recomand o călătorie cu avionul lui Prigojin. Asta știe sa ofere Rusia! Sau o vacanța la Odesa… “sun and rockets”. Sa nu ne pierdem totuși umorul! Rusia nu va câștiga nici măcar o bătălie politica in 2024", a spus Silviu Mănăstire.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.