Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Simona Halep i-a supărat pe ruși, la Kremlin Cup

Euronews
Simona Halep

Simona Halep, locul 19 WTA şi cap de serie numărul 8, s-a calificat în turul al doilea al turneului de categorie WTA 500 Kremin Cup, după ce a învins-o, marţi, cu scorul de 6-1, 6-4, pe rusoaica Anastasia Potapova, locul 68 WTA, supărându-le pe gazde. Simona Halep nu exclude să câştige Kremlin Cup, dar admite că acest lucru este dificil ţinând cont de puţinele meciuri avute în acest an din cauza accidentărilor.

La Palatul Gimnasticii Irina Viner-Usmanova din Moscova, cele două jucătoare au oferit un duel spectaculos al unghiurilor deschise. Potapova găseşte cu reverul său puternic diagonale nimicitoare, lăsând impresia că îşi urcă adeversara în tribune. Cu o bună mobilitate, Halep a făcut faţă acestui atac agresiv al rivalei. Apoi, tot cu reverul, românca a dat un alt element geometriei jocului, în lungul liniei.

La 20 de ani, Potapova are exuberanţa în joc specifică vârstei. Luată uşor de val, vrea prea mult de la loviturile sale şi astfel comite erori neforţate. Marţi, a ridicat scorul în favoarea ei, s-a apropiat de ghem câştigat, apoi de multe ori s-a prăbuşit neaşteptat. Cu numeroase duble greşeli, cu avantaje rispite, dar şi cu unele lucruri bune făcute pe teren, sportiva rusă a trebuit să se recunoască învinsă în faţa experienţei fostului lider WTA.

Fără a fi încă la cel mai înalt nivel, Halep a jucat în modul inteligent, aşa cum ar trebui să o facă de fiecare dată cu astfel de adversare. Deşi a avut un moment de cădere, când a condus cu 6-1, 3-1, ea a reuşit să nu-şi piardă concentrarea şi a putut pune capăt meciului, nu însă fără emoţii.

Simona Halep a câştigat setul I cu 6-1, în 39 de minute, dar scorul este înşelător. Cu excepţia primului ghem şi al ultimului, jocul a fost foarte echilibrat, cu schimburi lungi, cu multe reveniri ale Simonei. Potapova a luat singurul ghem la 0-2, pe serviciul adversarei.

În setul secund, românca a condus cu 3-1, apoi rusoaica a etalat pe teren cel mai bun joc al ei, cu care a câştigat trei ghemuri la rând. Ghemul de 4-3 a fost ultimul reuşit de sportiva rusă. Halep a revenit, a câştigat pe serviciul rivalei la 4-4, a salvat trei mingi de rebreak în ghemul următor şi pus capăt partidei, la a doua minge de meci, cu 6-1, 6-4, după o oră şi jumătate de joc.

Simona Halep va evolua în turul următor tot cu o rusoaică, Veronika Kudermetova, locul 32 WTA, sau Oksana Selehmeteva, locul 238 WTA, venită din calificări.

Accederea în manşa a doua este recompensată la Kremlin Cup, turneu pe care Halep l-a câştigat în 2013, cu un premiu de 8.200 de dolari şi cu 55 de puncte WTA.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.