Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Simona Halep a fost aproape să fie ELIMINATĂ, de la Roland Garros, de o necunoscută

Doartenis
Simona Halep

Simona Halep, locul 3 WTA, a învins-o, joi, cu scorul de 6-4, 5-7, 6-3, pe poloneza Magda Linette, locul 87 WTA, calificându-se în turul al treilea al French Open. Halep putea pune capăt meciului în două seturi, dar a ratat trei mingi de a încheia mai repede partida. Şi în decisiv, deţinătoarea trofeului se putea impune mai uşor, după ce a condus cu 5-1.

Simona Halep a fost nevoită să transpire din greu cu Magda Linette, o jucătoare care a etalat o evoluţie peste locul ei din clasament. Sportiva română a căutat agresivitatea de la prima minge, dar a jucat cu fluctuaţii, cu lipsă de inspiraţie pe alocuri şi a irosit numeroase momente de desprindere mai rapidă şi mai clară. Serviciul ei a fost sub nivelul arătat în ultima vreme, mai ales în primul set, când adversara a profitat de acest lucru. Per total, o evoluţie parcă mai slabă a numărului 3 mondial decât în primul tur, disputat cu Ajla Tomljanovic.

Citește și: Ieșire distrugătoare la adresa lui Dan Barna: ‘Sper, într-o zi, să ajungeți unde vă e locul în cartea de istorie. La gunoi!’

Linette a mizat pe o carte de totul sau nimic, a dat tare, a jucat pe margini, a riscat aproape la fiecare minge şi s-a apărat cu o mare risipă de energie. Jocul ei curajos a fost răsplătit cu mingi care au şters marginile terenului şi cu multe puncte direct câştigătoare. Totuşi, această foarte bună evoluţie nu a ascuns total unele deficienţe din jocul polonezei, însă entuziasmul şi dârzenia au ţinut-o în meci.

Magda Linette şi-a pierdut agresivitatea în decisiv, o dată cu resursele fizice. Deşi nu a renunţat niciun moment la luptă, ea nu a mai avut precizie şi forţă în lovituri, astfel că jucătoarea mai experimentată, mai bogată în bagaj tehnic, mai rezistentă şi mai rodată în astfel de meciuri s-a calificat în turul al treilea.

Citește și: Rareș Bogdan, precizare de ultimă oră: Nu e adevărat!

Însă consumul de energie în aceste prime două tururi, în care a întâlnit sportive destul de slab clasate, nu o pune într-o poziţie avantajoasă pe Simona Halep în drumul ei către apărarea titlului de anul trecut.

Românca a început cu break partida, consolidat cu serviciul. Apoi ea a avut trei mingi de un nou break, cel de 3-0, dar Linette s-a apropiat la 1-2, Halep a avut minge de 3-1, însă poloneza a reuşit break-ul şi a egalat. La 2-2, fostul lider WTA a avut 0-40 pe serviciul rivalei, însă a fost iar egalată. Jucătoarea română a reuşit în cele din urmă rebreak-ul şi părea că meciul a intrat pe făgaşul favoritei, când scorul a ajuns la 5-2. Linette nu a fost de acord să-i facă Simonei Halep viaţa uşoară şi a mai luat două ghemuri, înainte ca românca să pună "un" 6-4 pe tabelă, destul de chinuit, după 50 de minute de joc.

Citește și: Ipoteza care dinamitează scena politică: Traian Băsescu sau Victor Ponta, premier!

Setul al doilea a fost la fel de dificil pentru jucătoarea română. Halep a lăsat aceeaşi impresie că e în control, a reuşit break-ul la 1-1, apoi l-a păstrat până la 5-4, când a servit pentru meci. Înainte, la 5-3, ea a ratat o minge de set pe serviciul polonezei, apoi încă două pe serviciul ei. Linette s-a agăţat cu disperare de fiecare punct şi a reuşit să egaleze la 5. Demoralizată, sportiva din Constanţa nu a mai reuşit nimic în acest set, pe care l-a pierdut după 100 de minute de la start.

Halep a condus cu 3-0 în ultimul set, după două break-uri, înainte ca Linette să facă un rebreak. Jucătoarea din Constanţa a mai câştigat două ghemuri, apoi poloneza şi-a făcut prima dată serviciul în acest set şi a continuat să spere la victorie, cu un nou break. La 5-3, Halep a reuşit în sfârşit să pună capăt partidei, cu un rebreak, de 6-3, după două ore şi 11 minute.

Citește și: Ieșire distrugătoare la adresa lui Dan Barna: ‘Sper, într-o zi, să ajungeți unde vă e locul în cartea de istorie. La gunoi!’

Pentru calificarea în turul al treilea, Halep va primi un cec de 143.000 de euro şi 130 de puncte WTA.

În faza următoare, deţinătoarea trofeului va evolua cu Lesia Ţurenko din Ucraina, locul 27 WTA, sau cu Aleksandra Krunici din Serbia, locul 76 WTA.

Citește și: Rareș Bogdan, precizare de ultimă oră: Nu e adevărat! .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.