Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Simona Halep a urcat pe primul loc mondial: A eliminat-o pe Anastasija Sevastova și are o adversară inedită în sferturile de la Doha

captura Digis Sport
Simona Halep Cluj

Simona Halep e, din nou, lider mondial! Halep a eliminat-o pe Anastija Sevastova, în numai două seturi. A fost 6-4, 6-3 pentru Halep, care în sferturile turneului de la Doha o va întâlni pe Catherine Bellis, locul 48 WTA, venită din calificări.

Halep e primul loc în clasamentul live WTA, asta până la meciul lui Caroline Wozniacki cu Monica Niculescu. Dacă Wozniacki pierde, Halep rămâne lider mondial. Dacă daneza câștigă, Halep coboară pe 2.

Citește și: Creșterea economică STIMULEAZĂ angajatorii! Cine va crea mii de locuri de muncă în acest an

Sevastova a început cu un nivel ridicat de joc, cu mingi de amplitudini diferite, când scurte, când lungi, bine poziţionate în zonele greu accesibile ale terenului advers. Halep s-a încălzit şi s-a mişact mai greu la început, probabil din cauza accidentării de la picior, dar şi-a intrat repede în ritm şi a preluat controlul jocului, printr-o abordare agresivă, cu lovituri precise (29 de lovituri câştigătoare şi 21 de erori), care au "lichidat" încrederea letonei. Românca a "căzut" un pic în setul secund, după ce a ratat un break de la 40-0, la 1-0 pentru ea. Însă intervenţia lui Andrei Pavel a readus-o în joc pe româncă.

Sevastova a condus cu 2-0, după break, la început. Halep a egalat şi s-a desprins apoi la 5-3. Sevastova a făcut un nou break, dar Simona a răspuns cu rebreak şi a luat setul cu 6-4, după 32 de minute.

Citește și: Ieșire VIOLENTĂ a Elenei Udrea, după declarațiile făcute de Kovesi! „Nu mi-a trecut prin cap să filmez gențile cu bani”

În setul al doilea, Halep a fost întoarsă de la 1-0 şi 40-0 pe serviciul rivalei. La 2-3, cu break avans pentru Sevastova, Halep a apelat pentru prima dată la acest turneu la Andrei Pavel, care a sfătuit-o să trimită mingea cu mai mult efect în terenul advers.

"Dă-i un pic de efect. Când ai dat cu efect în ghemul trecut şi n-ai mai dat aşa plat, ţi-a intrat tot timpul. Dă-i un pic de efect, nu trebuie să dai plat. Şi nu trebuie să faci tu toate punctele, mai las-o şi pe ea. Dă-i una mai moale şi apoi poţi să dai în ea. Atâta tot. Fii atentă la scurta aia când e ea liberă. Nu eşti contra, se vede foarte bine, ştiu că simţi tu aşa, numai dă-i cu efect, ca să dai un pic de margine acolo, ca să nu dai plat, mai ales dacă nu simţi piciorul să împingi în el cât poţi tu, atunci dă-i un pic de fect. Şi gândeşte unde vrei să-l plesezi, nu te mai gândi cum. Altfel, joci foarte bine, stai liniştită. Ai avut un pic de ghinion acolo la 1-0. Altfel, eşti pe felie, stai. Mingea, una mai înaltă şi schimbăi ritmul. Hai, punctul ăsta acum", i-a transmis Pavel.

Citește și: Legea este în Parlament! Cine se va putea pensiona de la 45 de ani

Halep nu a mai lăsat nimic până la fial, punând capăt partidei cu un punct extrem de spectaculos şi cu 6-3, după 65 de minute. Aceasta a fost a cicea victorie consecutivă în două seturi împotriva Anastasijei Sevastova.

Calificarea în sferturi la Doha este recompensată cu un premiu de 68.125 de dolari şi cu 190 de puncte WTA.

Citește și: INEDIT! Primul meci de box în scaun cu rotile! Cu cine se va înfrunta un fost militar în luna martie .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.